Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę tę powinnam nazwać "wyrób barszczo- podobny", bo niewiele wspólnego ma z prawdziwym barszczem na zakwasie. Jest to bardzo szybkie danie i każdemu wychodzi. Pożywna i tania zupka na mroźne dni. Niesamowitego smaku dodaje tutaj chrzan.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7220
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2682
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20192
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 581
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 800
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7220
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2682
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20192
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 581
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 800
Składniki
Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka, zalej wodą i ugotuj. W między czasie (zdejmij osłonki) pokrój parówki/ kiełbaski w plasterki.
Barszcz biały wsyp to miseczki zalej zimną wodą i dokładnie wymieszaj (jest to inny sposób niż podany na opakowaniu). Nie przesadzaj z wodą, bo barszcz musi być gęsty. Odszumuj ziemniaki, a następnie do garnka z ziemniakami wlej barszcz i dobrze wymieszaj. Jeśli to konieczne skręć ogień.
Gdy barszcz zacznie gęstnieć, dodaj parówki/kiełbaski (w przypadku kiełbasek trzeba dodać je wcześniej, bo potrzebują dłuższego gotowania niż parówki). Kilka łyżek barszczu odlej do kubka, aby rozrobić 2 łyżki śmietany i łyżkę chrzanu, a następnie wlej z powrotem do garnka.
Gotuj jeszcze przez chwilę, podawaj posypany drobno pokrojonymi jajkami i koperkiem. Proste, pyszne, pożywne.
ps. Gdy na drugi dzień barszcz okaże się za gęsty z powodzeniem po zagotowaniu możesz rozrobić go gorącą wodą.