Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz biały gotowany na wywarze z suszonych grzybów i wędzonej kiełbasie to ciekawa wersja tej popularnej w Polsce zupy.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4235
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 519
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 907
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3818
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4235
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 519
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 907
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3818
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 779
Składniki
Do wody wrzucamy grzyby, liście laurowe, pieprz w kulkach, ziele angielskie, liść chrzanu i pętko kiełbasy. Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Z wywaru wyławiamy przyprawy, żeby uniknąć udławienia liściem laurowym/chrzanu lub zielem angielskim. Do wywaru wlewamy zakwas, zagotowujemy. Dodajemy przeciśnięty czosnek, majeranek, czosnek niedźwiedzi, zaprawiamy słodką śmietanką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem Barszcz podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo oraz kromką chleba.