Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz biały gotowany na wywarze z suszonych grzybów i wędzonej kiełbasie to ciekawa wersja tej popularnej w Polsce zupy.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 57
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9308
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1132
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 57
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9308
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1132
Składniki
Do wody wrzucamy grzyby, liście laurowe, pieprz w kulkach, ziele angielskie, liść chrzanu i pętko kiełbasy. Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Z wywaru wyławiamy przyprawy, żeby uniknąć udławienia liściem laurowym/chrzanu lub zielem angielskim. Do wywaru wlewamy zakwas, zagotowujemy. Dodajemy przeciśnięty czosnek, majeranek, czosnek niedźwiedzi, zaprawiamy słodką śmietanką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem Barszcz podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo oraz kromką chleba.