Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz biały gotowany na wywarze z suszonych grzybów i wędzonej kiełbasie to ciekawa wersja tej popularnej w Polsce zupy.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 437
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8759
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13435
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2700
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 437
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8759
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13435
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2700
Składniki
Do wody wrzucamy grzyby, liście laurowe, pieprz w kulkach, ziele angielskie, liść chrzanu i pętko kiełbasy. Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Z wywaru wyławiamy przyprawy, żeby uniknąć udławienia liściem laurowym/chrzanu lub zielem angielskim. Do wywaru wlewamy zakwas, zagotowujemy. Dodajemy przeciśnięty czosnek, majeranek, czosnek niedźwiedzi, zaprawiamy słodką śmietanką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem Barszcz podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo oraz kromką chleba.