Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz biały gotowany na wywarze z suszonych grzybów i wędzonej kiełbasie to ciekawa wersja tej popularnej w Polsce zupy.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10760
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3435
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2460
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10760
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3435
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2460
Składniki
Do wody wrzucamy grzyby, liście laurowe, pieprz w kulkach, ziele angielskie, liść chrzanu i pętko kiełbasy. Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Z wywaru wyławiamy przyprawy, żeby uniknąć udławienia liściem laurowym/chrzanu lub zielem angielskim. Do wywaru wlewamy zakwas, zagotowujemy. Dodajemy przeciśnięty czosnek, majeranek, czosnek niedźwiedzi, zaprawiamy słodką śmietanką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem Barszcz podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo oraz kromką chleba.