Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz biały na ogórczance to świetna alternatywa dla barszczu robionego na tradycyjnym zakwasie. Okazuje się, że można z powodzeniem zastąpić go wodą spod kiszonych ogórków. Taki trik stosują np. panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Podkarpacia. Woda spod kiszonych ogórków w połączeniu z dużą ilością śmietany, żółtek i odrobiny mąki w smaku przypomina barszcz biały. Zupa będzie świetnie smakować podana wraz z kromką chleba na zakwasie lub z ugotowanymi ziemniakami.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 299
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4322
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3608
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30263
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 299
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4322
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3608
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30263
Składniki
Marchewkę i pietruszkę wyszoruj pod bieżącą wodą i obierz ze skórki. Z cebuli pozbądź się wierzchnich listków i przekrój na pół.
Wodę przelej do większego garnka. Włóż do niej kości oraz warzywa, przypraw solą. Gotuj na niewielkim ogniu.
Gdy warzywa zmiękną, a wywar będzie klarowny, wlej wodę spod kiszonych ogórków, doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień.
W małym garnuszku roztrzep żółtka, wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj. Zadbaj o to, aby masa nie miała gródek. Następnie dodaj śmietanę i kilka łyżek gorącej zupy. Całość wymieszaj i przelej do zupy. Zagotuj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Gotowy barszcz z ogórczanką podawaj z kromką chleba.