Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz biały na ogórczance to świetna alternatywa dla barszczu robionego na tradycyjnym zakwasie. Okazuje się, że można z powodzeniem zastąpić go wodą spod kiszonych ogórków. Taki trik stosują np. panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Podkarpacia. Woda spod kiszonych ogórków w połączeniu z dużą ilością śmietany, żółtek i odrobiny mąki w smaku przypomina barszcz biały. Zupa będzie świetnie smakować podana wraz z kromką chleba na zakwasie lub z ugotowanymi ziemniakami.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7019
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30568
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29298
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7019
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30568
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29298
Składniki
Marchewkę i pietruszkę wyszoruj pod bieżącą wodą i obierz ze skórki. Z cebuli pozbądź się wierzchnich listków i przekrój na pół.
Wodę przelej do większego garnka. Włóż do niej kości oraz warzywa, przypraw solą. Gotuj na niewielkim ogniu.
Gdy warzywa zmiękną, a wywar będzie klarowny, wlej wodę spod kiszonych ogórków, doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień.
W małym garnuszku roztrzep żółtka, wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj. Zadbaj o to, aby masa nie miała gródek. Następnie dodaj śmietanę i kilka łyżek gorącej zupy. Całość wymieszaj i przelej do zupy. Zagotuj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Gotowy barszcz z ogórczanką podawaj z kromką chleba.