Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po zrobieniu białego sera z wiejskiego mleka zostaje mi zawsze jeżeli nie piekę chleba, serwatka. Nadaje się bardzo dobrze do ugotowania białego barszczu na wędzonej swojskiej kiełbasie, wykonanej u mnie w domu.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 38
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31200
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 380
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1469
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 38
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31200
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 380
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1469
Składniki
Do garnka ok. 4 litrowego, wlewamy 1 litr wody, dodajeky umyte i obrane warzywa, 1/2 pętka kiełbasy, czosnek, przyprawy, sól, pieprz i gotujemy do miękkości. Kiełbasę wyciągamy po 20 minutach.
Gdy warzywa są już miękkie, wyjmujemy wszystko, warzywa kroimy w talarki lub kostkę, kiełbasę w talarki. Do wywaru warzywnego wlewamy serwatkę, dodajemy wszystkie składniki, i gotujemy ok. 10 minut. Hartujemy kwaśną śmietanę, wlewamy do zupy, mieszamy.
Ugotowane jajka na twardo kroimy w ósemki i układamy na talerz, zalewamy barszczykiem. Do barszczu białego oddzielnie podaję ziemniaki puree , okraszone boczkiem wędzonym i cebulką.