Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ależ trafiliśmy na fajny przepis, na biały barszcz. Nie dość, że prosto, to jeszcze mega szybko...a co najważniejsze, bardzo pysznie. Uwielbiamy Polską kuchnię <3
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1968
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2665
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1968
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2665
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w talarki. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Warzywa i kiełbasę zalewamy 1 litrem zimnej wody z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego i gotujemy 20 min od momentu zawrzenia wody. Następnie kiełbasę wyjmujemy, wlewamy sok, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Kiełbasę kroimy na plasterki lub większe kawałki (zależne od preferencji). Śmietanę hartujemy z niewielką ilością gorącej zupy, dodajemy do całości. Czosnek obieramy, miażdżymy nożem, dodajemy do zupy, gotujemy kilka min nie dopuszczając do wrzenia. Zupę podajemy z jajkami przepiórczymi.