Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ależ trafiliśmy na fajny przepis, na biały barszcz. Nie dość, że prosto, to jeszcze mega szybko...a co najważniejsze, bardzo pysznie. Uwielbiamy Polską kuchnię <3
Jajka gotujemy na twardo, obieramy.
Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w talarki.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
Warzywa i kiełbasę zalewamy 1 litrem zimnej wody z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego i gotujemy 20 min od momentu zawrzenia wody.
Następnie kiełbasę wyjmujemy, wlewamy sok, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
Kiełbasę kroimy na plasterki lub większe kawałki (zależne od preferencji).
Śmietanę hartujemy z niewielką ilością gorącej zupy, dodajemy do całości.
Czosnek obieramy, miażdżymy nożem, dodajemy do zupy, gotujemy kilka min nie dopuszczając do wrzenia.
Zupę podajemy z jajkami przepiórczymi.
Najlepszy przepis na ciasto z owocami. Każdy poradzi sobie z jego upieczeniem...
Odsłon: 42174
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 2397
Ten chleb, łatwy jest do upieczenia, ale czasochłonny bo taki musi być chleb...
Odsłon: 252
Kluski żelazne, znane też jako szare kluski, to regionalna potrawa pochodząca...
Odsłon: 174
Najlepszy przepis na ciasto z owocami. Każdy poradzi sobie z jego upieczeniem...
Odsłon: 42174
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 2397
Ten chleb, łatwy jest do upieczenia, ale czasochłonny bo taki musi być chleb...
Odsłon: 252
Kluski żelazne, znane też jako szare kluski, to regionalna potrawa pochodząca...
Odsłon: 174
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w talarki. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Warzywa i kiełbasę zalewamy 1 litrem zimnej wody z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego i gotujemy 20 min od momentu zawrzenia wody. Następnie kiełbasę wyjmujemy, wlewamy sok, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Kiełbasę kroimy na plasterki lub większe kawałki (zależne od preferencji). Śmietanę hartujemy z niewielką ilością gorącej zupy, dodajemy do całości. Czosnek obieramy, miażdżymy nożem, dodajemy do zupy, gotujemy kilka min nie dopuszczając do wrzenia. Zupę podajemy z jajkami przepiórczymi.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa minestrone
Zupy
Zupa pomidorowa
Zupy
Zupa krem z dyni z mleczkiem kokosowym
Zupy
Pomidorowa Magdy Gessler
Zupa minestrone
Minestrone to prawdziwie włoska potrawa, w której nie brakuje warzyw i aromat...
Odsłon: 8640
Zupa pomidorowa
Pyszna aromatyczna zupa na podsmażanych na maśle pomidorach
Odsłon: 164