Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1749
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1825
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1749
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1538
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1499
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1825
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w plasterki. Bulion wlewamy do garnka zagotowujemy. wsypujemy wszystkie warzywa oprócz ziemniaków i pora. Dodajemy listki laurowe i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości. Następnie wrzucamy ziemniaki i pora. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. W między czasie doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec gotowania dodajemy 2 - 3 łyżki octu winnego. Śmietanę możemy dodać w zależności od upodobań, bezpośrednio do miski z porcją zupy, bądź hartując w 2 łyżkach gorącej zupy ok. 200 ml śmietany, wlewając ją następnie do garnka z zupą. ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!