Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 645
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 936
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 489
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 645
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 936
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 489
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w plasterki. Bulion wlewamy do garnka zagotowujemy. wsypujemy wszystkie warzywa oprócz ziemniaków i pora. Dodajemy listki laurowe i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości. Następnie wrzucamy ziemniaki i pora. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. W między czasie doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec gotowania dodajemy 2 - 3 łyżki octu winnego. Śmietanę możemy dodać w zależności od upodobań, bezpośrednio do miski z porcją zupy, bądź hartując w 2 łyżkach gorącej zupy ok. 200 ml śmietany, wlewając ją następnie do garnka z zupą. ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!