Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5743
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5439
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 239
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5743
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5439
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 239
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w plasterki. Bulion wlewamy do garnka zagotowujemy. wsypujemy wszystkie warzywa oprócz ziemniaków i pora. Dodajemy listki laurowe i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości. Następnie wrzucamy ziemniaki i pora. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. W między czasie doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec gotowania dodajemy 2 - 3 łyżki octu winnego. Śmietanę możemy dodać w zależności od upodobań, bezpośrednio do miski z porcją zupy, bądź hartując w 2 łyżkach gorącej zupy ok. 200 ml śmietany, wlewając ją następnie do garnka z zupą. ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!