Zupy Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w plasterki.
Bulion wlewamy do garnka zagotowujemy.
wsypujemy wszystkie warzywa oprócz ziemniaków i pora.
Dodajemy listki laurowe i ziele angielskie.
Gotujemy do miękkości.
Następnie wrzucamy ziemniaki i pora.
Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.
W między czasie doprawiamy solą i pieprzem.
Na koniec gotowania dodajemy 2 - 3 łyżki octu winnego.
Śmietanę możemy dodać w zależności od upodobań, bezpośrednio do miski z porcją zupy, bądź hartując w 2 łyżkach gorącej zupy ok. 200 ml śmietany, wlewając ją następnie do garnka z zupą.
ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Docherro 18 stycznia 2017Zgłoś do usunięcia
Pycha.....:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bellamozzarella 12 stycznia 2017Zgłoś do usunięcia
Pychotaaa ;-) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 12 stycznia 2017Zgłoś do usunięcia
Ubóstwiam <3 Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz