Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest świetnym dodatkiem do duszonych ziemniaków i sadzonego jaja, wspaniale smakuje z makaronem. Barszcz można przygotować na wywarze z mięsa . Ta wersja składa się w 100% z produktów pochodzenia roślinnego.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3496
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 341
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1701
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3496
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 341
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1701
Składniki
Do wody wsypać około 0,5 łyżeczki soli i 0,5 łyżeczki cukru. Dodać umytą i obraną włoszczyznę (marchew, pietruszkę, seler i por). Gotować pod przykryciem, na małym ogniu przez około 30 minut. Buraki umyć, obrać i pokroić w grube plastry. Dodać do gorącego wywaru z włoszczyzny. Gotować na małym ogni, aż buraki zrobią się miękkie. Dodać liść laurowy, ziarna pieprzu, ziarna ziela angielskiego i majeranek oraz podsmażoną na palniku cebulę. Gotować jeszcze około 10 -15 minut. Wywar zdjąć z palnika i pozostawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Wywar gotować, nie doprowadzając do wrzenia. Odstawić z palnika i dodać ocet oraz przyprawić solą, cukrem i mielonym pieprzem według własnych upodobań.