Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od długiego czasu nie gotowałam barszczu,a jest to jedna z moich ulubionych zup. Buraki i marchew można zużyć na surówkę do obiadu.
Szybkowar, obieraczka do warzyw, nóż, łyżka
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 963
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1797
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1882
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9140
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 963
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1797
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1882
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9140
Składniki
Buraki, marchew i pietruszkę obieramy ze skórki, a seler myjemy i kroimy łodygę na pół.
Buraki myjemy i kroimy na równe części, aby równo się ugotowały.
Wszystkie warzywa z liściem, zielem, czosnkiem oraz kolorowym pieprzem, grzybami (o ile je mamy) i wodą zamykamy w szybkowarze i ustawiamy na 15 minut gotowania.
Po odparowaniu i otwarciu pokrywy dodajemy majeranek, pieprz ziołowy, cukier, sól, ocet, czarny pieprz, kostkę rosołową oraz grzybową, jeśli nie mamy grzybów.