Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od długiego czasu nie gotowałam barszczu,a jest to jedna z moich ulubionych zup. Buraki i marchew można zużyć na surówkę do obiadu.
Szybkowar, obieraczka do warzyw, nóż, łyżka
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3370
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1420
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2158
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3370
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1420
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2158
Składniki
Buraki, marchew i pietruszkę obieramy ze skórki, a seler myjemy i kroimy łodygę na pół.
Buraki myjemy i kroimy na równe części, aby równo się ugotowały.
Wszystkie warzywa z liściem, zielem, czosnkiem oraz kolorowym pieprzem, grzybami (o ile je mamy) i wodą zamykamy w szybkowarze i ustawiamy na 15 minut gotowania.
Po odparowaniu i otwarciu pokrywy dodajemy majeranek, pieprz ziołowy, cukier, sól, ocet, czarny pieprz, kostkę rosołową oraz grzybową, jeśli nie mamy grzybów.