Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od długiego czasu nie gotowałam barszczu,a jest to jedna z moich ulubionych zup. Buraki i marchew można zużyć na surówkę do obiadu.
Szybkowar, obieraczka do warzyw, nóż, łyżka
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1360
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12401
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15546
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1360
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12401
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15546
Składniki
Buraki, marchew i pietruszkę obieramy ze skórki, a seler myjemy i kroimy łodygę na pół.
Buraki myjemy i kroimy na równe części, aby równo się ugotowały.
Wszystkie warzywa z liściem, zielem, czosnkiem oraz kolorowym pieprzem, grzybami (o ile je mamy) i wodą zamykamy w szybkowarze i ustawiamy na 15 minut gotowania.
Po odparowaniu i otwarciu pokrywy dodajemy majeranek, pieprz ziołowy, cukier, sól, ocet, czarny pieprz, kostkę rosołową oraz grzybową, jeśli nie mamy grzybów.