Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od długiego czasu nie gotowałam barszczu,a jest to jedna z moich ulubionych zup. Buraki i marchew można zużyć na surówkę do obiadu.
Szybkowar, obieraczka do warzyw, nóż, łyżka
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1329
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4169
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1169
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1329
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4169
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1169
Składniki
Buraki, marchew i pietruszkę obieramy ze skórki, a seler myjemy i kroimy łodygę na pół.
Buraki myjemy i kroimy na równe części, aby równo się ugotowały.
Wszystkie warzywa z liściem, zielem, czosnkiem oraz kolorowym pieprzem, grzybami (o ile je mamy) i wodą zamykamy w szybkowarze i ustawiamy na 15 minut gotowania.
Po odparowaniu i otwarciu pokrywy dodajemy majeranek, pieprz ziołowy, cukier, sól, ocet, czarny pieprz, kostkę rosołową oraz grzybową, jeśli nie mamy grzybów.