Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od długiego czasu nie gotowałam barszczu,a jest to jedna z moich ulubionych zup. Buraki i marchew można zużyć na surówkę do obiadu.
Szybkowar, obieraczka do warzyw, nóż, łyżka
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 431
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2199
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38650
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 431
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2199
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38650
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Składniki
Buraki, marchew i pietruszkę obieramy ze skórki, a seler myjemy i kroimy łodygę na pół.
Buraki myjemy i kroimy na równe części, aby równo się ugotowały.
Wszystkie warzywa z liściem, zielem, czosnkiem oraz kolorowym pieprzem, grzybami (o ile je mamy) i wodą zamykamy w szybkowarze i ustawiamy na 15 minut gotowania.
Po odparowaniu i otwarciu pokrywy dodajemy majeranek, pieprz ziołowy, cukier, sól, ocet, czarny pieprz, kostkę rosołową oraz grzybową, jeśli nie mamy grzybów.