Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czerwony na żurku smakuje wybornie. Jeśli nie jedliście takiej zupy to koniecznie wypróbujcie.
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 5
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 950
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 28
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 5
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 950
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 28
Składniki
Na wędzonce gotujemy wywar z dodatkiem ziaren pieprzu, czosnku, ziela angielskiego i liścia laurowego. Do wywaru dodajemy pokrojone buraki i czekamy, aż zupa ponownie się zagotuje. Do zupy wlewamy żurek, gdy zupa się zagotuje podprawiamy śmietaną. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem i majerankiem. Ja na koniec dodaję przeciśnięty przez praskę jeszcze jeden ząbek czosnku. Barszcz tradycyjnie podaję z gotowanym jajkiem i posypany świeżą zieleniną. Porada: Barszcz najlepiej smakuje po 2-3 godzinach od przygotowania, gdy buraki w całości oddadzą swój aromat, a pozostałe smaki się "przegryzą".