Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czerwony gości na moim stole bardzo często bo lubimy, przygotowuję go z uszkami, pierogami czy z krokietami. Nieraz tylko prosty , szybki na kostkach rosołowych z jajkami ugotowanymi na twardo. Tak po prostu do popicia do drugiego dania. Dzisiaj właśnie takim barszczykiem na kostkach dzielę się z Wami.
garnki, nóż, praska do czosnku, tarka, sitko,
Barszcz wigilijny na zakwasie z pieczonymi krokiecikami w cieniutkim i chrup...
Odsłon: 5270
Kiszony barszcz czerwony to ciekawa propozycja na wigilijną zupę. Dzięki zast...
Odsłon: 2462
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 317
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 317
Składniki
Buraki obrać i pokroić w ćwiartki. Włożyć do garnka i zalać wodą w takiej ilości, by buraki były zakryte. Po zagotowaniu wody, dodać obrane warzywa i cebulę , dodać też kostki rosołowe , przyprawy a także ocet, który zachowa nam kolorek barszczyku. Barszcz gotujemy na lekkim ogniu ma tylko po woli pykać do miękkości buraków. Gdy warzywa są już miękkie, całość przecedzić przez sitko do drugiego garnka, dwa buraczki ścieramy na tarce i z powrotem wkładamy do barszczu pozostałe odkładamy i zjadamy lub wykorzystujemy do jakiejś sałatki. Doprowadzić do zagotowania, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz koncentrat buraczany. Całości doprawić do smaku pieprzem mielonym, solą oraz octem i cukrem w razie potrzeby. Można dodać roztarty w dłoniach majeranek( ja nie dodaję bo nie wszyscy lubią) Podaję z ugotowanymi na twardo jajkami.
Przepisy Zupy
Zupy
Rozgrzewająca zupa frankfurcka
Zupy
Zupa jarzynowa
Zupy
Najlepsza zupa na świecie
Zupy
Zupa minestrone
Rozgrzewająca zupa frankfurcka
To danie idealne na jesień czy zimę. Rozgrzewająca i bardzo sycąca zupa frank...
Odsłon: 1254
Zupa jarzynowa
Zupa jarzynowa to zupa składająca się jak sama nazwa mówi z warzyw i jarzyn....
Odsłon: 170