Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, błyskawiczny barszczyk z tartych buraków ze słoika to doskonały dodatek do pierogów, krokietów i pasztecików. Do jego przygotowania wykorzystujemy bulion lub rosół z dnia poprzedniego i buraczki ze słoika, najlepiej własnej roboty. Zupa gotowa jest w 20 minut.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 73
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5550
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6839
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 73
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5550
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6839
Składniki
Bulion lub rosół doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy do bulionu buraczki ze słoika i podgrzewamy całość, nie gotujemy, bo barszcz straci głęboki, buraczkowy kolor. Następnie przyprawiamy zupę - dodajemy zmiażdżony czosnek, sok z cytryny (ale ostrożnie, ponieważ buraczki były zakwaszane), majeranek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dajemy odrobinę maggi. Barszcz czerwony z tartych buraków ze słoika gotowy!
Przepis na tarte buraki do słoików na zimę: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-tarte-buraki-na-zime,1981276,walek.html