Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz dla zapracowanych i cierpiących na brak czasu :)
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101141
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5685
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101141
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5685
Składniki
Buraki dokładnie szorujemy, obieramy, kroimy w plastry i zalewamy w garnku wodą ( ok. 1,5 l ). Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy ok. godziny na wolnym ogniu. Odstawiamy do wystygnięcia, najlepiej na noc.
Na drugi dzień wyciągamy plastry buraków i miksujemy w blenderze. Łączymy ponownie z wywarem. Doprawiamy drobno posiekanym czosnkiem, pieprzem, solą, majerankiem, cukrem i octem. Podgrzewamy całość, ale nie zagotowujemy. Gorący barszcz można doprawić barszczem instant z torebki.
Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy, wykładamy porcje na talerz i zalewamy barszczem. Posypujemy dowolną zieleniną.