Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta potrawa często gości na naszych stołach w dni powszednie jak również od święta.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 300
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30354
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 300
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30354
Składniki
Buraki ugotować lub kupić ugotowane, obrać , pokroić w plastry. Bulion zagotować , dodać buraki i gotować na małym ogniu 10 - 15 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarenka. Odstawić z ognia pozostawić na minimum 6 godzin lub najlepiej na całą noc.
Barszcz przed podaniem doprowadzić do zagotowania, ale nie gotować , bo zmieni kolor. Odstawić z ognia przecedzić doprawić octem, majerankiem , pieprzem. Podawać z uszkami , przepis na wykonanie podałam w poprzednim przepisie.