Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta potrawa często gości na naszych stołach w dni powszednie jak również od święta.
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 2448
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 55
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 226
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3604
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 2448
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 55
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 226
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3604
Składniki
Buraki ugotować lub kupić ugotowane, obrać , pokroić w plastry. Bulion zagotować , dodać buraki i gotować na małym ogniu 10 - 15 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarenka. Odstawić z ognia pozostawić na minimum 6 godzin lub najlepiej na całą noc.
Barszcz przed podaniem doprowadzić do zagotowania, ale nie gotować , bo zmieni kolor. Odstawić z ognia przecedzić doprawić octem, majerankiem , pieprzem. Podawać z uszkami , przepis na wykonanie podałam w poprzednim przepisie.