Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta potrawa często gości na naszych stołach w dni powszednie jak również od święta.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3904
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19840
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2982
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4144
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3904
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19840
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2982
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4144
Składniki
Buraki ugotować lub kupić ugotowane, obrać , pokroić w plastry. Bulion zagotować , dodać buraki i gotować na małym ogniu 10 - 15 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarenka. Odstawić z ognia pozostawić na minimum 6 godzin lub najlepiej na całą noc.
Barszcz przed podaniem doprowadzić do zagotowania, ale nie gotować , bo zmieni kolor. Odstawić z ognia przecedzić doprawić octem, majerankiem , pieprzem. Podawać z uszkami , przepis na wykonanie podałam w poprzednim przepisie.