Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta potrawa często gości na naszych stołach w dni powszednie jak również od święta.
Taki prawdziwy, domowy barszcz z buraków jest przepyszny i o niebo lepszy od...
Odsłon: 7636
Pomysł na szybki i prosty obiad? Makarony zawsze się tutaj sprawdzają najlepi...
Odsłon: 610
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 19
Pomysł na szybki i prosty obiad? Makarony zawsze się tutaj sprawdzają najlepi...
Odsłon: 610
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 19
Składniki
Buraki ugotować lub kupić ugotowane, obrać , pokroić w plastry. Bulion zagotować , dodać buraki i gotować na małym ogniu 10 - 15 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarenka. Odstawić z ognia pozostawić na minimum 6 godzin lub najlepiej na całą noc.
Barszcz przed podaniem doprowadzić do zagotowania, ale nie gotować , bo zmieni kolor. Odstawić z ognia przecedzić doprawić octem, majerankiem , pieprzem. Podawać z uszkami , przepis na wykonanie podałam w poprzednim przepisie.
Przepisy Zupy
Zupy
Rosół z jajkami po gruzińsku
Zupy
Kartoflanka
Zupy
Zupa krem z białych szparagów z koperkiem
Zupy
Zupa naleśnikowa
Rosół z jajkami po gruzińsku
Co oczywiste, tradycyjny polski rosół jest bezapelacyjnym królem wszystkich z...
Odsłon: 1796
Kartoflanka
Moja dzisiejsza kartoflanka jest smaczna, prosta w przygotowaniu i trochę inn...
Odsłon: 976