Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta potrawa często gości na naszych stołach w dni powszednie jak również od święta.
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 732
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z masca...
Odsłon: 153
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 69
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 43
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 732
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z masca...
Odsłon: 153
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 69
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 43
Składniki
Buraki ugotować lub kupić ugotowane, obrać , pokroić w plastry. Bulion zagotować , dodać buraki i gotować na małym ogniu 10 - 15 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarenka. Odstawić z ognia pozostawić na minimum 6 godzin lub najlepiej na całą noc.
Barszcz przed podaniem doprowadzić do zagotowania, ale nie gotować , bo zmieni kolor. Odstawić z ognia przecedzić doprawić octem, majerankiem , pieprzem. Podawać z uszkami , przepis na wykonanie podałam w poprzednim przepisie.