Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13061
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2435
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3587
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4433
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13061
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2435
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3587
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4433
Składniki
Buraki oraz włoszczyznę, ziele angielskie, liście laurowe gotować aż będą miękkie buraki. Po ugotowaniu wyciągnąć z garnka buraki i wystudzić. Po ostudzeniu zetrzeć na tarce na grubych oczkach i zalać gorącym wywarem z gotowania (najlepiej wrzątkiem), po ok 10-15 minutach gdy nabierze koloru przecedzić i dodać kilka łyżek buraków (nie wszystkie) i doprawić do smaku solą pieprzem, cukrem, octem i czosnkiem. Na koniec dodać podsmażoną cebulkę i doprowadzić do wrzenia (nie gotować bo straci kolor!!!!!!). Idealny do picia z krokietami.