Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9971
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9971
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Składniki
Buraki oraz włoszczyznę, ziele angielskie, liście laurowe gotować aż będą miękkie buraki. Po ugotowaniu wyciągnąć z garnka buraki i wystudzić. Po ostudzeniu zetrzeć na tarce na grubych oczkach i zalać gorącym wywarem z gotowania (najlepiej wrzątkiem), po ok 10-15 minutach gdy nabierze koloru przecedzić i dodać kilka łyżek buraków (nie wszystkie) i doprawić do smaku solą pieprzem, cukrem, octem i czosnkiem. Na koniec dodać podsmażoną cebulkę i doprowadzić do wrzenia (nie gotować bo straci kolor!!!!!!). Idealny do picia z krokietami.