Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz do picia

Barszcz do picia

Autor:

Przepisów i artykułów: 195 Ocena: 2040

Dodano:

Odsłon: 1171

Przepis na barszcz do picia.

Składniki

  • 6 średnie buraki
  • włoszczyzna
  • 2 łyżki oleju żeby podsmażyć małą cebulkę na rumiany kolor
  • 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, ocet, 1 łyżeczka cukru
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraki oraz włoszczyznę, ziele angielskie, liście laurowe gotować aż będą miękkie buraki. Po ugotowaniu wyciągnąć z garnka buraki i wystudzić. Po ostudzeniu zetrzeć na tarce na grubych oczkach i zalać gorącym wywarem z gotowania (najlepiej wrzątkiem), po ok 10-15 minutach gdy nabierze koloru przecedzić i dodać kilka łyżek buraków (nie wszystkie) i doprawić do smaku solą pieprzem, cukrem, octem i czosnkiem. Na koniec dodać podsmażoną cebulkę i doprowadzić do wrzenia (nie gotować bo straci kolor!!!!!!). Idealny do picia z krokietami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń