Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zaproponuję wam barszcz typowo do ziemniaków ugotowany na kefirze naturalnym i na mięsie z perliczki, lecz każdy może ugotować na czym ma ochotę. Zapraszam po przepis pod podanym linkiem
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 74
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 176
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 91
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 127
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 64
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 74
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 176
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 91
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 127
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 64
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody, dodać dowolne mięso oraz pokrojoną dowolnie marchew a także ziela angielskie i liście laurowe. Gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa a w trakcie gotowania wsypać przyprawę uniwersalną i dodać drobno pokrojone liście selera
Gdy mięso jest już miękkie wyjąć je z wywaru a w międzyczasie dodać przeciśnięty czosnek i gotować na bardzo wolnym ogniu przez 5 minut a w międzyczasie przygotować kefir ze śmietaną, cukrem oraz mąką żytnią czyli wszystko wymieszać do połączenia się składników
Po gotowaniu się wywaru z czosnkiem wlać przygotowany kefir ze śmietaną, cukrem oraz mąką i na wolnym ogniu gotować całość co jakiś czas mieszając przez 15 minut, w trakcie gotowania wsypać majeranek a pod koniec dodać suszoną natkę pietruszki i chwilkę zagotować
Ugotowany barszcz podałam z ziemniakami okraszonymi boczkiem i dodatkowo jajko ugotowane na twardo