Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szlachetny, zdrowy i smaczny barszczyk na obiad.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2045
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3236
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 33
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2045
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3236
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 33
Składniki
Wykonanie: Grzyby wcześniej namoczyć i ugotować w dwóch szklankach wody. Z fasolą postąpić w taki sam sposób po czym odcedzić. Buraczki umyć i upiec w piekarniku do miękkości. Następnie przestudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starte buraczki wrzucić do bulionu, dodać grzyby z wywarem, starte jabłka, zmiażdżony czosnek, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, owoce jałowca i listek laurowy. Zagotować przez 15 minut i odstawić na dwie godziny. Całość przecedzić, podgrzać, doprawić w razie potrzeby i skropić sokiem z cytryny- lecz nie gotować. Podawać z wcześniej ugotowaną fasolą i pieczywem.