Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szlachetny, zdrowy i smaczny barszczyk na obiad.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10762
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4817
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9195
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10762
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4817
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9195
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Składniki
Wykonanie: Grzyby wcześniej namoczyć i ugotować w dwóch szklankach wody. Z fasolą postąpić w taki sam sposób po czym odcedzić. Buraczki umyć i upiec w piekarniku do miękkości. Następnie przestudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starte buraczki wrzucić do bulionu, dodać grzyby z wywarem, starte jabłka, zmiażdżony czosnek, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, owoce jałowca i listek laurowy. Zagotować przez 15 minut i odstawić na dwie godziny. Całość przecedzić, podgrzać, doprawić w razie potrzeby i skropić sokiem z cytryny- lecz nie gotować. Podawać z wcześniej ugotowaną fasolą i pieczywem.