Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szlachetny, zdrowy i smaczny barszczyk na obiad.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 75
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1340
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 282
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 61
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 75
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1340
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 282
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 61
Składniki
Wykonanie: Grzyby wcześniej namoczyć i ugotować w dwóch szklankach wody. Z fasolą postąpić w taki sam sposób po czym odcedzić. Buraczki umyć i upiec w piekarniku do miękkości. Następnie przestudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starte buraczki wrzucić do bulionu, dodać grzyby z wywarem, starte jabłka, zmiażdżony czosnek, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, owoce jałowca i listek laurowy. Zagotować przez 15 minut i odstawić na dwie godziny. Całość przecedzić, podgrzać, doprawić w razie potrzeby i skropić sokiem z cytryny- lecz nie gotować. Podawać z wcześniej ugotowaną fasolą i pieczywem.