Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ulepszenie polega na lekkości zupy, dzięki wyeliminowaniu mięsa rzecz jasna i ... fasoli, grochu etc.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2145
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6993
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1123
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2145
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6993
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1123
Składniki
Obrane, umyte warzywa trę na tarce o grubych oczkach (buraki w rękawiczkach :) Kalarepę kroję w drobną kostkę - bo w mojej kuchni często udaje ziemniaki:)
Na dno garnka, wlewam ok 2 łyżek wody, wyciskam czosnek, i krótko go "niby podsmażam", wkruszam kawałki liścia laurowego, wrzucam warzywa i wszystko zalewam zimna wodą. Gotuję 20-25 minut i już :) Świeże zioła poszatkowane i świeżo mielony pieprz dodaję już na talerzu:) Tu nie dodałam i fakt często zapominam, ale warto wlać kilka kropel oliwy - już na talerz oczywiście.