Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ulepszenie polega na lekkości zupy, dzięki wyeliminowaniu mięsa rzecz jasna i ... fasoli, grochu etc.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1060
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2871
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 965
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1730
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14690
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1060
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2871
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 965
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1730
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14690
Składniki
Obrane, umyte warzywa trę na tarce o grubych oczkach (buraki w rękawiczkach :) Kalarepę kroję w drobną kostkę - bo w mojej kuchni często udaje ziemniaki:)
Na dno garnka, wlewam ok 2 łyżek wody, wyciskam czosnek, i krótko go "niby podsmażam", wkruszam kawałki liścia laurowego, wrzucam warzywa i wszystko zalewam zimna wodą. Gotuję 20-25 minut i już :) Świeże zioła poszatkowane i świeżo mielony pieprz dodaję już na talerzu:) Tu nie dodałam i fakt często zapominam, ale warto wlać kilka kropel oliwy - już na talerz oczywiście.