Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ulepszenie polega na lekkości zupy, dzięki wyeliminowaniu mięsa rzecz jasna i ... fasoli, grochu etc.
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12442
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4666
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 70
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12442
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4666
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 70
Składniki
Obrane, umyte warzywa trę na tarce o grubych oczkach (buraki w rękawiczkach :) Kalarepę kroję w drobną kostkę - bo w mojej kuchni często udaje ziemniaki:)
Na dno garnka, wlewam ok 2 łyżek wody, wyciskam czosnek, i krótko go "niby podsmażam", wkruszam kawałki liścia laurowego, wrzucam warzywa i wszystko zalewam zimna wodą. Gotuję 20-25 minut i już :) Świeże zioła poszatkowane i świeżo mielony pieprz dodaję już na talerzu:) Tu nie dodałam i fakt często zapominam, ale warto wlać kilka kropel oliwy - już na talerz oczywiście.