Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ulepszenie polega na lekkości zupy, dzięki wyeliminowaniu mięsa rzecz jasna i ... fasoli, grochu etc.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1137
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 182
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2217
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4258
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1137
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 182
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2217
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4258
Składniki
Obrane, umyte warzywa trę na tarce o grubych oczkach (buraki w rękawiczkach :) Kalarepę kroję w drobną kostkę - bo w mojej kuchni często udaje ziemniaki:)
Na dno garnka, wlewam ok 2 łyżek wody, wyciskam czosnek, i krótko go "niby podsmażam", wkruszam kawałki liścia laurowego, wrzucam warzywa i wszystko zalewam zimna wodą. Gotuję 20-25 minut i już :) Świeże zioła poszatkowane i świeżo mielony pieprz dodaję już na talerzu:) Tu nie dodałam i fakt często zapominam, ale warto wlać kilka kropel oliwy - już na talerz oczywiście.