Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty od warzyw barszcz po ukraińsku obowiązkowo z keksem kwaśnej śmietany. Najlepiej ugotować cały gar bo najlepszy jest 1-2 dni po ugotowaniu
Pora pokroić w kostkę. Marchewkę, pietruszkę, selera i buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę posiekać.
W garnku o grubym dnie rozgrzać masło i oliwę, dodać warzywa i podsmażyć mieszając ok 10 minut.
Dodać ziele angielskie, pieprz i liście laurowe. Zalać wodą (wody musi być ok 4-5 cm powyżej warzyw) gotować 15 minut.
Ziemniaki pokroić w kostkę - dodać do zupy i gotować kolejne 15 minut.
Fasolę odsączyć i dodać do zupy wraz z przecierem pomidorowym i plasterkami cytryny (jak zupa będzie za gęsta dodać jeszcze trochę wody), gotować 5 minut, dodać posiekany drobno ząbek, gotować 1 minutę.
Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny w razie potrzeby. Dodać posiekany koperek
Śmietanę albo wmieszać do zupy ( przed wlaniem do zupy zmieszać z kilkoma łyżkami gorącej zupy) albo dodawać na talerzach
Carpaccio to tradycyjna, włoska przystawka. Tradycyjnie jest wykonana z surow...
Odsłon: 38
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 55
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 61
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 87
Carpaccio to tradycyjna, włoska przystawka. Tradycyjnie jest wykonana z surow...
Odsłon: 38
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 55
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 61
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 87
Składniki
Pora pokroić w kostkę. Marchewkę, pietruszkę, selera i buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę posiekać. W garnku o grubym dnie rozgrzać masło i oliwę, dodać warzywa i podsmażyć mieszając ok 10 minut. Dodać ziele angielskie, pieprz i liście laurowe. Zalać wodą (wody musi być ok 4-5 cm powyżej warzyw) gotować 15 minut.
Ziemniaki pokroić w kostkę - dodać do zupy i gotować kolejne 15 minut. Fasolę odsączyć i dodać do zupy wraz z przecierem pomidorowym i plasterkami cytryny (jak zupa będzie za gęsta dodać jeszcze trochę wody), gotować 5 minut, dodać posiekany drobno ząbek, gotować 1 minutę. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny w razie potrzeby. Dodać posiekany koperek Śmietanę albo wmieszać do zupy ( przed wlaniem do zupy zmieszać z kilkoma łyżkami gorącej zupy) albo dodawać na talerzach
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Zupy
Zupa krewetkowa
Zupy
botwinka z jajkiem w koszulce
Zupa ryżanka
Lubicie proste a zarazem smaczne szybkie w przygotowaniu zupy?
Odsłon: 166
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Chłodnik na pomidorach, pieczonych burakach i jabłkach, który w prosty sposób...
Odsłon: 65