Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parę lat temu na agrowczasach w Podlesicach gospodyni ugotowała nam barszcz na wędzonce z grzybami i kiełbasą. Tak nam posmakował, że poprosiłam o przepis i często gości na naszym stole.Jego smak i zapach trzeba poczuć samemu, więc gorąco polecam.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 209
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 350
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 209
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 350
Składniki
W około 2 litrach wody gotujemy wędzonkę, aż będzie miękka, wyjmujemy i po ostygnięciu oddzielamy mięso od kości. Kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy znowu go garczka.
Pokrojone grzyby dodajemy do mięsa i gotujemy ok.20 minut.
Kiełbasę kroimy w kosteczkę i podsmażamy razem z cebulką na patelni, następnie wrzucamy do gotującego się mięsa z grzybami.Dodajemy nieco soli i pieprzu.
Do wrzątku dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy, aż ziemniaki będą prawie miękkie.
Do zupy wlewamy rozmieszany z wodą biały barszcz i chwilę gotujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na koniec zupę zaciągamy śmietaną i posypujemy koperkiem/nie żałować/.
Podajemy z pieczywem i życzę SMACZNEGO!
P.s. Proporcje składników można zmienić w/g własnych upodobań smakowych.