Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parę lat temu na agrowczasach w Podlesicach gospodyni ugotowała nam barszcz na wędzonce z grzybami i kiełbasą. Tak nam posmakował, że poprosiłam o przepis i często gości na naszym stole.Jego smak i zapach trzeba poczuć samemu, więc gorąco polecam.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1551
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231961
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5056
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1551
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231961
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5056
Składniki
W około 2 litrach wody gotujemy wędzonkę, aż będzie miękka, wyjmujemy i po ostygnięciu oddzielamy mięso od kości. Kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy znowu go garczka.
Pokrojone grzyby dodajemy do mięsa i gotujemy ok.20 minut.
Kiełbasę kroimy w kosteczkę i podsmażamy razem z cebulką na patelni, następnie wrzucamy do gotującego się mięsa z grzybami.Dodajemy nieco soli i pieprzu.
Do wrzątku dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy, aż ziemniaki będą prawie miękkie.
Do zupy wlewamy rozmieszany z wodą biały barszcz i chwilę gotujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na koniec zupę zaciągamy śmietaną i posypujemy koperkiem/nie żałować/.
Podajemy z pieczywem i życzę SMACZNEGO!
P.s. Proporcje składników można zmienić w/g własnych upodobań smakowych.