Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 199
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 116
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1248
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4195
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 199
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 116
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1248
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4195
Składniki
Fasolę umyć i na noc namoczyć w ciepłej wodzie aby zmiękła/szybciej się ugotuje/można użyć fasolę z puszki,jeżeli mamy mało czasu.Lepsza jest sucha.
Buraczki pokroić w cienkie paseczki /smaczniejsze pokrojone/ albo zetrzeć na tarce
Kapustę pokroić w paski
Do fasoli dolać wody tyle żeby było ok. 2 l wrzucić kości i gotować dosyć długo sprawdzając miękkość fasoli.Jeżeli stwierdzimy że jest miękkawa dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki,marchew pietruszkę. Jeżeli warzywa są miękkie dodajemy kapustę i na końcu buraczki. Doprawiamy solą i pieprzem. Lubię na koniec dodać drobniutko pokrojone 2 ząbki czosnku i 0,5 łyżki octu lub wcisnąć trochę soku z cytryny wolę jednak ocet. Na koniec dodać śmietanę z odrobiną mąki,szczyptą soli i wywaru z barszczu,rozbełtać i wlać do gotującego barszczu. Najlepiej smakuje po odstaniu i na drugi dzień. SMACZNEGO!