Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z ulubionych zup :P wersja wspomnieniowa
Pyszna i zdrowa zupa, jeszcze lepsza gotowana na wywarze z fasoli lub ciecior...
Odsłon: 3998
Czerwony barszcz przygotować można na wiele sposobów. Lekki, klarowny barszcz...
Odsłon: 4688
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 275
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 275
Składniki
Fasolę namoczyłem przez noc. Po czym gotowałem ją przez 90 min w wodzie ,w której ją moczyłem. Osączyłem i przełożyłem do garnka. Upieczone buraki pokroiłem w słupki. Kapustę pokroiłem w duże kawałki ,zalałem bulionem warzywnym i gotowałem do miękkości. Pozostałe warzywa pokroiłem ,podsmażyłem na maśle przez kilka minut ,podlałem wodą i lekko poddusiłem pod przykryciem. Dodałem do całości razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Następnie dodałem fasolę ,buraki (pieczone przez 45 w temperaturze 200 °C) ,przecier z pomidorów malinowych razem z przyprawami. Śmietanę zahartowałem z zupą. Całość doprawiłem do smaku solą i pieprzem.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa ze świeżej papryki
Zupy
Żurek wielkanocny na białej kiełbasie z jajkiem na twardo.
Zupy
Fabada
Zupy
Żurek świąteczny
Zupa ze świeżej papryki
Mam dziś dla was mój wymyślony przepis na pyszną zupkę ugotowaną z papryką św...
Odsłon: 35
Żurek wielkanocny na białej kiełbasie z jajkiem na twardo.
Trudno jest mi wyobrazić sobie wielkanocne śniadanie bez żurku. Dzisiaj pokaż...
Odsłon: 956