Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z ulubionych zup :P wersja wspomnieniowa
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93876
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2716
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3534
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1635
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2307
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93876
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2716
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3534
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1635
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2307
Składniki
Fasolę namoczyłem przez noc. Po czym gotowałem ją przez 90 min w wodzie ,w której ją moczyłem. Osączyłem i przełożyłem do garnka. Upieczone buraki pokroiłem w słupki. Kapustę pokroiłem w duże kawałki ,zalałem bulionem warzywnym i gotowałem do miękkości. Pozostałe warzywa pokroiłem ,podsmażyłem na maśle przez kilka minut ,podlałem wodą i lekko poddusiłem pod przykryciem. Dodałem do całości razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Następnie dodałem fasolę ,buraki (pieczone przez 45 w temperaturze 200 °C) ,przecier z pomidorów malinowych razem z przyprawami. Śmietanę zahartowałem z zupą. Całość doprawiłem do smaku solą i pieprzem.