Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sycąca zupa warzywna na wywarze ze skrzydełek drobiowych.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 66
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 66
Składniki
Fasolę namoczyć na noc, następnego dnia gotować do miękkości w wodzie w której się moczyła razem ze skrzydełkami drobiowymi i liściem laurowym oraz zielem angielskim. Pod koniec gotowania posolić. Gdy skrzydełka miękkie wyjąć z wywaru, obierać, pokroić mięso w małe kawałki i dodać do fasoli. Marchew, seler i pietruszkę oraz buraki zetrzeć na grubej tarce, cebulę pokroić w kostkę. Ugotować wywar z warzyw . Gdy warzywa prawie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować 10 minut, dodać pokrojoną drobno kapustę kiszoną, gotować kolejne 10 minut. Miękkie warzywa połączyć z fasolką z mięsem. Chwilę razem pogotować, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z łyżką kwaśnej śmietany i posiekaną natką pietruszki.