Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sycąca zupa warzywna na wywarze ze skrzydełek drobiowych.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3010
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2735
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3358
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3010
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2735
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3358
Składniki
Fasolę namoczyć na noc, następnego dnia gotować do miękkości w wodzie w której się moczyła razem ze skrzydełkami drobiowymi i liściem laurowym oraz zielem angielskim. Pod koniec gotowania posolić. Gdy skrzydełka miękkie wyjąć z wywaru, obierać, pokroić mięso w małe kawałki i dodać do fasoli. Marchew, seler i pietruszkę oraz buraki zetrzeć na grubej tarce, cebulę pokroić w kostkę. Ugotować wywar z warzyw . Gdy warzywa prawie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować 10 minut, dodać pokrojoną drobno kapustę kiszoną, gotować kolejne 10 minut. Miękkie warzywa połączyć z fasolką z mięsem. Chwilę razem pogotować, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z łyżką kwaśnej śmietany i posiekaną natką pietruszki.