Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pracochłonna ale uważam że w okresie jesienno-zimowym powinno się ją podawać chociaż kilka razy swoim najbliższym.
Grzyby zalać wodą na pół godziny. Ugotować.
Grzyby pokroić w paski a wodę w której się gotowały odstawić (będzie nam potrzebna).
Masło i oliwę rozgrzać w głębokiej patelni i wrzucić pokrojone buraczki, marchewkę, pietruszkę i seler. Dusić 10 minut często mieszając. Można podlać odrobiną wody.
Następnie dodać pokrojone ziemniaki i startą kapustę.
Smażyć na wolnym ogniu kolejne 15 minut.
Do drugiego garnka wlać wodę, włożyć wędzony boczek lub żeberka, dodać liście selera, pietruszki i porę oraz liście laurowe i ziele angielskie.
Gotować 40 minut. Łyżką cedzakową wyjąć boczek i wszystkie przyprawy.
Dodać podsmażone warzywa. i pokrojone grzyby oraz wlać wodę, w której gotowaliśmy grzyby (nada zupie smaku i aromatu).
Kiedy warzywa zmiękną, dodać przepłukaną na sicie fasolę i sok z buraka. Zdjąć z ognia i doprawić octem lub sokiem z cytryny. Doprawić wg własnego smaku.
Można wlać słodką śmietanę albo dodać ją już na talerzu - ale wtedy lepiej przyprawić kwaśną, gęstą śmietaną.
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 145
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 102
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 49
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 48
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 83
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 145
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 102
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 49
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 48
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 83
Składniki
Grzyby zalać wodą na pół godziny. Ugotować. Grzyby pokroić w paski a wodę w której się gotowały odstawić (będzie nam potrzebna). Masło i oliwę rozgrzać w głębokiej patelni i wrzucić pokrojone buraczki, marchewkę, pietruszkę i seler. Dusić 10 minut często mieszając. Można podlać odrobiną wody. Następnie dodać pokrojone ziemniaki i startą kapustę. Smażyć na wolnym ogniu kolejne 15 minut.
Do drugiego garnka wlać wodę, włożyć wędzony boczek lub żeberka, dodać liście selera, pietruszki i porę oraz liście laurowe i ziele angielskie. Gotować 40 minut. Łyżką cedzakową wyjąć boczek i wszystkie przyprawy. Dodać podsmażone warzywa. i pokrojone grzyby oraz wlać wodę, w której gotowaliśmy grzyby (nada zupie smaku i aromatu). Kiedy warzywa zmiękną, dodać przepłukaną na sicie fasolę i sok z buraka. Zdjąć z ognia i doprawić octem lub sokiem z cytryny. Doprawić wg własnego smaku. Można wlać słodką śmietanę albo dodać ją już na talerzu - ale wtedy lepiej przyprawić kwaśną, gęstą śmietaną.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa z jarmużem i grzybami mun
Zupy
Zupa kaszubska
Zupy
Zupa grzybowa Bożeny
Zupy
Zupa z zielonych szparagów
Zupa z jarmużem i grzybami mun
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 43
Zupa kaszubska
Zdrowa i smaczna zupa na obiad.
Odsłon: 251