Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, pogoda za oknami niestety daleko od tej wiosennej, dlatego zapraszam na rozgrzewającą i bardzo pożywną zupę. Już od dłuższego czasu w lodówce zalegały mi buraczki, więc coś trzeba było z nich zrobić. Postawiłam na barszcz ukraiński. Przewertowałam internet i powstało coś przepysznego. Zapraszam :)
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 715
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1561
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1203
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 715
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1561
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1203
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 48
Składniki
Fasolę moczyć w wodzie przez całą noc. Do dużego garnka włożyć żeberka zalać wodą, doprawić solą, pieprzem, dodać por, liście laurowe i ziele angielskie, gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Po ugotowaniu wyjąć mięso i odcedzić wywar. Marchew, pietruszkę, buraczki, seler obrać, następnie opłukać i pokroić w słupki. Ziemniaki również obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Umytą sałatę drobno pokroić. Do odcedzonego wywaru dodać fasolę i pokrojone buraczki, gotować na małym ogniu. Po ok. pół godziny dodać marchew, seler, pietruszkę i nadal gotować. Po chwili dorzucić ziemniaki. Na sam koniec gdy warzywa są prawie miękkie dodać sałatę lodową. Gdy warzywa są miękkie do zupy dolewamy zakwas buraczany, doprawiamy octem, pieprzem i solą. Na sam koniec dodajemy posiekany drobno koperek.
Można podawać z pokrojonym mięsem z żeberek.
Smacznego :)