Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz ukraiński po mojemu czyli szybko i smacznie:) Pomysł na wykorzystanie rosołu pozostałego po niedzielnym obiedzie.
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 119
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 980
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 115
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 88
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 42
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 119
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 980
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 115
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 88
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 42
Składniki
Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Łodygę selera obieramy z włókien i kroimy w drobne plasterki.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Rosół zagotowujemy i wrzucamy przygotowane warzywa, liść laurowy, ziele angielskie i posiekane drobno ząbki czosnku. Po ok. 5 min dodajemy starte na tarce buraki. Całość gotujemy na małym ogniu do czasu aż warzywa będą miękkie. Kapustę kiszoną odciskamy z soku /sok zachowujemy/, szatkujemy i dodajemy do zupy. Gotujemy do czasu aż będzie miękka. Na koniec dodajemy odsączoną fasolę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z kiszonej kapusty. Zagotowujemy i chwilę gotujemy by fasola zmiękła. Barszcz możemy podawać z łyżką gęstej śmietany.