Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To będzie mój debiut, przepis otrzymałam od swojej dobrej koleżanki z Ukrainy i dziś zamierzam odwzorować jej sposób na tę zupę. Nigdy nie jadłam barszczu ukraińskiego i sposób jego przygotowania nie powiem mnie zadziwił. Zupa ma bardzo dużo warzyw co przy panującej grypie będzie dobrym sposobem na podkurowanie zdrowia. Dla niej jest dziwne że nigdy nie jadłam b. ukraińskiego a dla mnie jest dziwne że ona nigdy nie jadła pomidorowej :-) myślę że obie się czegoś nauczymy, i wyciągniemy z tego coś dobrego ;-)
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 2600
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 56
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 234
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3716
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 2600
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 56
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 234
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3716
Składniki
Mięso (dzielę na mniejsze kawałki) i kości zalewamy zimną wodą, wrzucamy liścia oraz ziele ang. gotujemy ok 1,5 h.
W tym czasie trę na tarce marchew, selera, pietruszkę oraz buraki. Kapustę oraz cebulę szatkuję. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę.
Na patelni rozgrzewam olej dodaję cebulę, startą marchew,por,seler,pietruszkę, chwilę podmażamy i dodajemy koncentrat, podsmażamy ok 15 min. W tym czasie wyjmujemy z wywaru mięso oraz kości i wrzucamy kapustę. Chwilę gotujemy i następnie dodajemy buraki oraz warzywa z patelni.
I tak po ok 20min możemy dodać ziemniaki oraz białą fasolę.Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy ziemniaki nam zmiękkną możemy zupę zaklepać śmietaną bądź dodać ją bezpośrednio na talerzu. Ja osobiście nie lubię zup zaklepywanych więc pominę tę czynność. Mój sposób na zaklepkę : 1,5łyżki mąki blęduję w 200ml wody i dopiero dodaję śmietanę , ponownie blęduję i dodaję do zupy. Zaklepaną zupę chwilę gotujemy.
Zupa wyśmienita! szczerze polecam!