Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 28
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1714
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 269
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 384
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 468
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 28
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1714
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 269
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 384
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 468
Składniki
Buraki pokroić w kostkę i podgotować z dodatkiem łyżki octu aż trochę zmiękną, dodać ziemniaki i pozostałe warzywa pokrojone w kostkę, gotować do miękkości.. Fasolę namoczyć dzień wcześniej, ugotować osobno. Jak wszystko będzie miękkie łączymy fasole z resztą składników,dodać zielony groszek, przecier pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, octem i odrobiną cukru, tak, żeby smak się wyrównał - nie za słodki nie za kwaśny. Zagotować. Jeśli ktoś chce zabielić, śmietanę ( 1/2 szklanki ) rozrobić z mąką (2 łyżki) z odrobiną zimnej wody, do tego dodać kilka łyżek gorącego barszczu, połączyć z zupą.