Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 52
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 52
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Buraki pokroić w kostkę i podgotować z dodatkiem łyżki octu aż trochę zmiękną, dodać ziemniaki i pozostałe warzywa pokrojone w kostkę, gotować do miękkości.. Fasolę namoczyć dzień wcześniej, ugotować osobno. Jak wszystko będzie miękkie łączymy fasole z resztą składników,dodać zielony groszek, przecier pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, octem i odrobiną cukru, tak, żeby smak się wyrównał - nie za słodki nie za kwaśny. Zagotować. Jeśli ktoś chce zabielić, śmietanę ( 1/2 szklanki ) rozrobić z mąką (2 łyżki) z odrobiną zimnej wody, do tego dodać kilka łyżek gorącego barszczu, połączyć z zupą.