Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 94
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 44
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 94
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 44
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Buraki pokroić w kostkę i podgotować z dodatkiem łyżki octu aż trochę zmiękną, dodać ziemniaki i pozostałe warzywa pokrojone w kostkę, gotować do miękkości.. Fasolę namoczyć dzień wcześniej, ugotować osobno. Jak wszystko będzie miękkie łączymy fasole z resztą składników,dodać zielony groszek, przecier pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, octem i odrobiną cukru, tak, żeby smak się wyrównał - nie za słodki nie za kwaśny. Zagotować. Jeśli ktoś chce zabielić, śmietanę ( 1/2 szklanki ) rozrobić z mąką (2 łyżki) z odrobiną zimnej wody, do tego dodać kilka łyżek gorącego barszczu, połączyć z zupą.