Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona zupa. Tym razem "postna" bez dodatków ( kości, mięsa, tzw. kostki ). Same młode warzywa. Tym razem skroiłem też wierzchnie liście kapusty włoskiej.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10514
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336831
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4515
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424257
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10514
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336831
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4515
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424257
Składniki
Warzywa oczyściłem, obrałem. Marchewkę, pietruszkę, seler pokroiłem na kawałki. Ziemniaki w grubą kostkę. Por ( biała część z częścią zielonej ) na kilka kawałków. Buraczki w kostkę, łodyżki też. Kość zalałem 1,5 l wody, zagotowałem, dodałem marchewkę, pietruszkę, seler. Wrzuciłem świeży listek laurowy, kilka ziaren czarnego pieprzu, doprawiłem solą. Jak warzywa zmiękły, dodałem ziemniaki, fasolę wcześniej namoczoną i buraczki. Kapustę pokroiłem w szerokie paski. Pomidory sparzyłem, obrałem, pokroiłem. Dodałem do zupy wraz z koncentratem pomidorowym i porem. Gotowałem do miękkości wszystkich składników warzywnych. Doprawiłem solą i pieprzem. Zupę podałem z kwaśna śmietaną i dużą ilością posiekanego koperku.