Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postny barszcz ukraiński polecam na piątkowy obiad. Naprawdę jest ekspresowy. Do zupy wykorzystałam buraczki ze słoiczka, fasolę z puszki i kapustę pekińską, która szybko się gotuje. Polecam.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3470
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2827
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 159
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 120
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3470
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2827
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 159
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 120
Składniki
Obrać marchewki, pietruszkę, selera i ugotować w ok. 2 l wody z dodatkiem listka laurowego, dwóch kulek ziela angielskiego, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu w ziarnach i soli do smaku. Wywar przecedzić. Warzywa przeznaczyć na sałatkę jarzynową. Do wywaru dodać ziemniaki pokrojone w drobną kostkę i gotować ok. 10 min. Dodać poszatkowaną kapustę pekińską i dalej gotować. Buraczki przesmażyć na maśle. Do buraków dodać cytrynę. Buraki przełożyć do garnka. Na koniec dodać przepłukaną na sicie białą fasolę, koncentrat pomidorowy. Zupę podawać gorącą z łyżką śmietany i jajkiem. Smacznego. Porady Wywar warzywny można ugotować wcześniej.