Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna wersja o bardziej delikatnym smaku
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18954
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19474
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18954
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19474
Składniki
Do około dwóch litrów zimnej wody włożyłam porcje rosołową z kaczki, namoczona fasolę i ziele i liść. Po połowie godziny dodałam buraczki pokrojone w grubsza zapałkę. Po godzinie gotowania dodałam pokrojone warzywa i kasze. A piętnaście minut przed końcem pocięta drobno kapustę pekińską. Wszystko gotuję w jednym garnku, żeby smaku nie wylewać z wodą.
W sumie po 1,5 godziny wszytko powinno być miękkie. Wyłączyłam gaz i wlałam szklankę zakwasu z buraków- można użyć zamienników jak ocet czy sok z cytryny. Szczerze mówiąc najlepiej żeby barszcz trochę odstał, nasycił się i przegryzł z zakwasem. Potem tylko doprawiam solą, pieprzem, koperkiem i zabielam śmietaną.
Sól dodana na końcu nie wniknie w warzywa, słodkawe będą się świetnie komponowały z zupą o lekko kwaśnej nucie. Podziękowania dla Pani Zosi- najlepszej gospodyni! Smacznego :)