Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma lepszego.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 718
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3007
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 538
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 718
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3007
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 538
Składniki
Warzywa obrać, umyć. Z marchewek, pietruszki i dwóch buraków ugotować wywar. Fasolę wcześniej namoczoną ugotować w osobnym naczyniu. Kapustę poszatkować, zalać wrzątkiem i gotować ok 5 min. Odcedzić. Pozostałe buraki zetrzeć na tarce do warzyw i poddusić na masełku. Zalać gorącym wywarem i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, kapustę, listki laurowe, sól i gotować ok 30 min. Następnie dodać ugotowaną fasolę i pomidory ( bez skórki i pokrojone na ćwiartki ). Gotować jeszcze ok 5 min. Na koniec dodać pieprz i sok z cytryny. Podawać z kleksem śmietany. Smacznego.