Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma lepszego.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1864
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1621
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1562
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2155
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1864
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1621
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1562
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2155
Składniki
Warzywa obrać, umyć. Z marchewek, pietruszki i dwóch buraków ugotować wywar. Fasolę wcześniej namoczoną ugotować w osobnym naczyniu. Kapustę poszatkować, zalać wrzątkiem i gotować ok 5 min. Odcedzić. Pozostałe buraki zetrzeć na tarce do warzyw i poddusić na masełku. Zalać gorącym wywarem i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, kapustę, listki laurowe, sól i gotować ok 30 min. Następnie dodać ugotowaną fasolę i pomidory ( bez skórki i pokrojone na ćwiartki ). Gotować jeszcze ok 5 min. Na koniec dodać pieprz i sok z cytryny. Podawać z kleksem śmietany. Smacznego.