Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma lepszego.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 131
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22328
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 153
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 131
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22328
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 153
Składniki
Warzywa obrać, umyć. Z marchewek, pietruszki i dwóch buraków ugotować wywar. Fasolę wcześniej namoczoną ugotować w osobnym naczyniu. Kapustę poszatkować, zalać wrzątkiem i gotować ok 5 min. Odcedzić. Pozostałe buraki zetrzeć na tarce do warzyw i poddusić na masełku. Zalać gorącym wywarem i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, kapustę, listki laurowe, sól i gotować ok 30 min. Następnie dodać ugotowaną fasolę i pomidory ( bez skórki i pokrojone na ćwiartki ). Gotować jeszcze ok 5 min. Na koniec dodać pieprz i sok z cytryny. Podawać z kleksem śmietany. Smacznego.