Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt skomplikowana, pożywna i bardzo smaczna zupa. Wypróbuj tradycyjną recepturę naszych sąsiadów.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2801
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421904
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2186
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2801
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421904
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2186
Składniki
Kapustę myjemy i szatkujemy. Marchewkę i pietruszkę obieramy i myjemy. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Seler naciowy myjemy i kroimy w kostkę. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki i buraki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Bulion podgrzewamy.
W garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Podsmażamy cebulę z czosnkiem. Dodajemy starte warzywa i kapustę. Mieszając, smażymy ok. 1 minutę. Dodajemy ziemniaki i buraki. Całość zalewamy bulionem. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy ok. 30 minut (do miękkości warzyw).
Do zupy dodajemy pomidory oraz fasolę z zalewą. Wkładamy pokrojone mięso. Gotujemy ok. 5 minut. Wlewamy sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.
Zupę podajemy z łyżką śmietany, posypaną natką pietruszki.