Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wołyński barszcz wigilijny Magdy Gessler to przepis, który pochodzi od jej babci Ireny. Ma mnóstwo aromatycznych składników, które świetnie się ze sobą łączą i uzupełniają.
Czerwony barszcz z uszkami z farszem kapusta kiszona i grzyby leśne.
Odsłon: 993
Indyk Magdy Gessler w niczym nie przypomina klasycznie przygotowywanego drobi...
Odsłon: 4559
Krupnik to jedna z bardziej tradycyjnych polskich zup. Składa się z kaszy jęc...
Odsłon: 12557
Pyszne szybkie danie, smakuje wyśmienicie, szybko znika z talerza. Bardzo lub...
Odsłon: 103
Moim bliskim tak posmakowało że robię je dość często. Dzisiaj przygotowałam w...
Odsłon: 108
Pierwszy raz jadłam je będąc na koloni na Węgrzech wiele lat temu, a później...
Odsłon: 84
Pyszne szybkie danie, smakuje wyśmienicie, szybko znika z talerza. Bardzo lub...
Odsłon: 103
Moim bliskim tak posmakowało że robię je dość często. Dzisiaj przygotowałam w...
Odsłon: 108
Pierwszy raz jadłam je będąc na koloni na Węgrzech wiele lat temu, a później...
Odsłon: 84
Składniki
Mięso zalej zimną wodą w taki sposób, aby całe było zakryte. Zagotuj. Buraki obierz, umyj i posiekaj w paski. Jeśli w wywarze zebrał się tłuszcz, zbierz go łyżką. Dodaj surowe, pokrojone buraki gotuj dalej. Z mięsa odkrój teraz kości i zostaw tylko część, którą można jeść. Dodaj ponownie do zupy i gotuj dalej.
Następnie obierz marchewki, pietruszki i pory. Posiekaj drobno. Zeszklij warzywa na rozgrzanej patelni z masłem. Dodaj je do buraków. Kapustę także pokrój i dorzuć do gotującej się zupy. Wlej też odrobinę octu. Do swojej zupy dodaj białą ugotowaną fasolę i pokrojone pomidory wraz z powstałym sokiem. Gotuj aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Natkę pietruszki i kopru posiekaj. Dodaj na sam koniec do gotującej się zupy. Posól i popieprz. Zostaw barszcz wigilijny najlepiej na całą noc, aby nabrał aromatu. Przed podaniem możesz przecedzić swoją zupę. Podawaj ze śmietaną kwaśną i posiekanym świeżym koperkiem. W podstawowym przepisie nie ma ziela angielskiego ani liści laurowych, ale możesz je dodać do początkowo gotującego się wywaru.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa parówkowa
Zupy
Zupa krem z dyni i pomidorów
Zupy
Zupa kokosowa
Zupy
zupa z pieczonych pomidorów z bazylią
Zupa parówkowa
Zupa parówkowa jest prosta i smaczna. Dodatkowo jest to danie dość budżetowe,...
Odsłon: 198
Zupa krem z dyni i pomidorów
Gęsta zupa idealna na zimne dni. Dobrze doprawiona i z dodatkiem zdrowych zia...
Odsłon: 114