Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa, którą mogę jeśc na okrągło
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 67
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 305
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 67
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 305
Składniki
Buraki obrac i pokroic na kawałki, zalac 3 litrami wody i gotowac. Ziemniaki, selera, pietruszkę i marchewkę pokroic w kostkę, wrzucic do gotujących się buraków. Po chwili dodac czosnek i gotowac do mementu kiedy warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania wrzucic ogórki pokrojone na plasterki, pogotowac ok. 10 minut. Po tym czasie zupę zaprawic śmietaną, doprawic do smaku. Podawac z koprem i jajkiem.