Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa, którą mogę jeśc na okrągło
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1091
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1091
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Buraki obrac i pokroic na kawałki, zalac 3 litrami wody i gotowac. Ziemniaki, selera, pietruszkę i marchewkę pokroic w kostkę, wrzucic do gotujących się buraków. Po chwili dodac czosnek i gotowac do mementu kiedy warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania wrzucic ogórki pokrojone na plasterki, pogotowac ok. 10 minut. Po tym czasie zupę zaprawic śmietaną, doprawic do smaku. Podawac z koprem i jajkiem.