Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki samo zdrowie ... Chłodny doskonale gasi pragnienie w upalne dni do tego smaczny i zdrowy czego chcieć więcej?? ;) Robiąc barszcz na obiad zawsze obieram więcej buraków i jarzyn i bach do słoja ;) prosta metoda ...
Buraki i warzywa umyć obrać i pokroić na dowolne dość małe kawałki, układać w słoju połowę buraków na dno resztę warzyw następnie dodać pozgniatane ząbki czosnku przykryć resztą buraków.Wsypać kminek liść laurowy i ziele angielskie oraz dodać chrzan.
ZALEWA; W gorącej wodzie rozpuścić sól ( proporcja 2 litry wody na 1 łyżkę stołową soli ) odstawić do wystygnięcia. Zalać warzywa przestudzoną zalewą, słój przykryć i odstawić na ok 5 dni można przemieszać raz dziennie.
Gdy barszcz będzie już ukiszony przelać do butelki i wstawić do lodówki schłodzić i można się już cieszyć pysznym kiszonym barszczem. SMACZNEGO !!!
Ja dodaję całą główkę czosnku bo bardzo lubię taki czosnkowy barszczyk oczywiście można dodać mniej...będzie łagodniejszy.
Przepis na smaczną i kolorową pastę, dodającą energii, zawierającą m.in. wita...
Odsłon: 44743
Świetny i prosty sposób na efektowne ozdobienie pysznych kruchych ciastek. Ci...
Odsłon: 4065
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 12
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 38
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 12
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 38
Składniki
Buraki i warzywa umyć obrać i pokroić na dowolne dość małe kawałki, układać w słoju połowę buraków na dno resztę warzyw następnie dodać pozgniatane ząbki czosnku przykryć resztą buraków.Wsypać kminek liść laurowy i ziele angielskie oraz dodać chrzan.
ZALEWA; W gorącej wodzie rozpuścić sól ( proporcja 2 litry wody na 1 łyżkę stołową soli ) odstawić do wystygnięcia. Zalać warzywa przestudzoną zalewą, słój przykryć i odstawić na ok 5 dni można przemieszać raz dziennie.
Gdy barszcz będzie już ukiszony przelać do butelki i wstawić do lodówki schłodzić i można się już cieszyć pysznym kiszonym barszczem. SMACZNEGO !!!
Ja dodaję całą główkę czosnku bo bardzo lubię taki czosnkowy barszczyk oczywiście można dodać mniej...będzie łagodniejszy.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana serkiem topionym i śmietaną
Zupy
Botwinka z białą fasolą
Zupy
Barszcz ze szczawiu z ziemniakami tłuczonymi
Zupy
Botwinka
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana serkiem topionym i śmietaną
Lubicie zupę ogórkową ? mam dla was dziś pyszną propozycję tej właśnie zupy a...
Odsłon: 59
Botwinka z białą fasolą
Trochę inna wersja botwinki , tym razem z białą fasolą , która może nam zastą...
Odsłon: 82