Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki samo zdrowie ... Chłodny doskonale gasi pragnienie w upalne dni do tego smaczny i zdrowy czego chcieć więcej?? ;) Robiąc barszcz na obiad zawsze obieram więcej buraków i jarzyn i bach do słoja ;) prosta metoda ...
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3733
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2063
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5493
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5523
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3733
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2063
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5493
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5523
Składniki
Buraki i warzywa umyć obrać i pokroić na dowolne dość małe kawałki, układać w słoju połowę buraków na dno resztę warzyw następnie dodać pozgniatane ząbki czosnku przykryć resztą buraków.Wsypać kminek liść laurowy i ziele angielskie oraz dodać chrzan.
ZALEWA; W gorącej wodzie rozpuścić sól ( proporcja 2 litry wody na 1 łyżkę stołową soli ) odstawić do wystygnięcia. Zalać warzywa przestudzoną zalewą, słój przykryć i odstawić na ok 5 dni można przemieszać raz dziennie.
Gdy barszcz będzie już ukiszony przelać do butelki i wstawić do lodówki schłodzić i można się już cieszyć pysznym kiszonym barszczem. SMACZNEGO !!!
Ja dodaję całą główkę czosnku bo bardzo lubię taki czosnkowy barszczyk oczywiście można dodać mniej...będzie łagodniejszy.