Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki samo zdrowie ... Chłodny doskonale gasi pragnienie w upalne dni do tego smaczny i zdrowy czego chcieć więcej?? ;) Robiąc barszcz na obiad zawsze obieram więcej buraków i jarzyn i bach do słoja ;) prosta metoda ...
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2141
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 175
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 266
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 792
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2141
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 175
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 266
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 792
Składniki
Buraki i warzywa umyć obrać i pokroić na dowolne dość małe kawałki, układać w słoju połowę buraków na dno resztę warzyw następnie dodać pozgniatane ząbki czosnku przykryć resztą buraków.Wsypać kminek liść laurowy i ziele angielskie oraz dodać chrzan.
ZALEWA; W gorącej wodzie rozpuścić sól ( proporcja 2 litry wody na 1 łyżkę stołową soli ) odstawić do wystygnięcia. Zalać warzywa przestudzoną zalewą, słój przykryć i odstawić na ok 5 dni można przemieszać raz dziennie.
Gdy barszcz będzie już ukiszony przelać do butelki i wstawić do lodówki schłodzić i można się już cieszyć pysznym kiszonym barszczem. SMACZNEGO !!!
Ja dodaję całą główkę czosnku bo bardzo lubię taki czosnkowy barszczyk oczywiście można dodać mniej...będzie łagodniejszy.