Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki samo zdrowie ... Chłodny doskonale gasi pragnienie w upalne dni do tego smaczny i zdrowy czego chcieć więcej?? ;) Robiąc barszcz na obiad zawsze obieram więcej buraków i jarzyn i bach do słoja ;) prosta metoda ...
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10404
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12848
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4594
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10404
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12848
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4594
Składniki
Buraki i warzywa umyć obrać i pokroić na dowolne dość małe kawałki, układać w słoju połowę buraków na dno resztę warzyw następnie dodać pozgniatane ząbki czosnku przykryć resztą buraków.Wsypać kminek liść laurowy i ziele angielskie oraz dodać chrzan.
ZALEWA; W gorącej wodzie rozpuścić sól ( proporcja 2 litry wody na 1 łyżkę stołową soli ) odstawić do wystygnięcia. Zalać warzywa przestudzoną zalewą, słój przykryć i odstawić na ok 5 dni można przemieszać raz dziennie.
Gdy barszcz będzie już ukiszony przelać do butelki i wstawić do lodówki schłodzić i można się już cieszyć pysznym kiszonym barszczem. SMACZNEGO !!!
Ja dodaję całą główkę czosnku bo bardzo lubię taki czosnkowy barszczyk oczywiście można dodać mniej...będzie łagodniejszy.