Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na ciepłą, smaczną i rozgrzewającą zupę? Jest to strzał w dziesiątkę! Dodatkowo możesz ją przyrządzić bez mięsa lub z, jeśli masz taką ochotę. Zupka ta jest sycąca i raczej posmakuje całej rodzince, zapraszam!:)
garnek
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 101
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 101
Składniki
Do garnka wlać ok. 1,4 litra wody, dodać ziele angielskie, listek laurowy oraz bulion (polecam ze słoiczka lub jeszcze lepszy - domowy), wstawić na średni ogień. Wszystkie warzywa obrać oraz pokroić w drobną kostkę. Warzywa oprócz ziemniaków podsmażyć na niewielkiej ilości masła.
Kaszę przelać ziemną wodą na sitku. Gdy woda w garnku się zagotuje wrzucić do niej ziemniaki oraz kaszę, dalej gotować. Gdy warzywa na patelni trochę zmiękną dodać je do garnka i gotować do momentu, aż warzywa i kasza będą miękkie. Następnie doprawić do smaku, dodać łyżeczkę koncentratu i gotowe! Wystarczy zajadać:)