Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1935
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1935
Składniki
Wrzuciłam warzywa i pozostałości z filetowania ryb do garnka i zagotowałam. Na później zostawiłam jeden ząbek czosnku i koperek. i skórkę z cytryny. Po 15 minutach dodałam pokrojony filet. W sumie po trzydziestu minutach od zagotowania wody można kończyć zupę. Wyłowiłam z niej warzywa, zielonego pora wyrzuciłam, marchew odłożyłam, a łebki i kręgosłupy obrałam z mięsa. Wyłowiłam pozostałe białe warzywa oprócz ziemniaków i zmalaksowałam je. Do nich dodałam śmietanę w ten sposób ja hartując. Wyjęłam tez filet ryby, obrałam go ze wszystkich ości i w kawałkach dodałam do zupy wraz ze zmiksowanymi warzywami, i kawałeczkami mięsa z łebków- policzki są przepyszne. Zupę zagotowałam na 5 minut, dodałam przeciśnięty czosnek, posoliłam, popieprzyłam, jeszcze starłam odrobinę skórki ze sparzonej cytryny.
Po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek. Marchewkę pokroiłam i dodałam do zupy. Jest to przepis inspirowany zupą z knajpki Boston Port. Smacznego :)