Do góry

Zupy Przepis na:

Biała zupa rybna

Biała zupa rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 518 Ocena: 10173

Dodano:

Odsłon: 1041

Na białych warzywach korzeniowych.

Składniki

  • Filet z tłustszej ryby- u mnie płat karpia, może być łosoś 35 dag
  • warzywa bulionowe: marchew, pietruszka, seler, kawałek, por kawałek,
  • cebula, czosenk 2 ząbki
  • przyprawy i dodatki: sól, pieprz, chili, koperek, skórka z cytryny,
  • ziele angielksie, liść laurowy
  • ziemniaki 6 szt, woda 1l
  • śmiatana 18% lub mleko kokosowe
  • jeśli mamy to: łebki bez oczu, i kregosłupy z filetowania innych ryb
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wrzuciłam warzywa i pozostałości z filetowania ryb do garnka i zagotowałam. Na później zostawiłam jeden ząbek czosnku i koperek. i skórkę z cytryny.


    Po 15 minutach dodałam pokrojony filet.
    W sumie po trzydziestu minutach od zagotowania wody można kończyć zupę.

    Wyłowiłam z niej warzywa, zielonego pora wyrzuciłam, marchew odłożyłam, a łebki i kręgosłupy obrałam z mięsa.

    Wyłowiłam pozostałe białe warzywa oprócz ziemniaków i zmalaksowałam je. Do nich dodałam śmietanę w ten sposób ja hartując.

    Wyjęłam tez filet ryby, obrałam go ze wszystkich ości i w kawałkach dodałam do zupy wraz ze zmiksowanymi warzywami, i kawałeczkami mięsa z łebków- policzki są przepyszne.
    Zupę zagotowałam na 5 minut, dodałam przeciśnięty czosnek, posoliłam, popieprzyłam, jeszcze starłam odrobinę skórki ze sparzonej cytryny.

  2. Po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek.
    Marchewkę pokroiłam i dodałam do zupy.

    Jest to przepis inspirowany zupą z knajpki Boston Port.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (31)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 lutego Wygląda rewelacyjnie, w końcu to zupka z moich ulubionych ryb :) Widząc tą michę, już czuję zapach i smak, pycha :) Jakbym miał pod ręką, to nawet teraz, o 22-giej zjadłbym pół miski ;) Odpowiedzi: 21 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 27 lutego No i co ja mam powiedzieć,przepis super nie słyszałam o tak zrobionej zupie...musi bosko smakować...a co do łebków to bardzo lubię z karpia:) Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń