Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te grzyby są przeurocze. Można je wykorzystywać na każdy sposób. Śmiało mogą zastąpić mięso. Boczniaki są idealnym zamiennikiem wieprzowiny.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4034
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423165
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2608
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4034
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423165
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2608
Składniki
Grzyby kroimy w paski. Por w piórka. Marchewki, seler, pietruszkę w kostkę. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Zalewamy wrzątkiem wymieszanym z przyprawą. Dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski. Dolewamy 1 litr wrzątku, dodajemy koncentrat pomidorowy, gotujemy 15 minut. Pod koniec wsypujemy majeranek, mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.