Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te grzyby są przeurocze. Można je wykorzystywać na każdy sposób. Śmiało mogą zastąpić mięso. Boczniaki są idealnym zamiennikiem wieprzowiny.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6245
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9140
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8774
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6245
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9140
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8774
Składniki
Grzyby kroimy w paski. Por w piórka. Marchewki, seler, pietruszkę w kostkę. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Zalewamy wrzątkiem wymieszanym z przyprawą. Dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski. Dolewamy 1 litr wrzątku, dodajemy koncentrat pomidorowy, gotujemy 15 minut. Pod koniec wsypujemy majeranek, mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.