Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te grzyby są przeurocze. Można je wykorzystywać na każdy sposób. Śmiało mogą zastąpić mięso. Boczniaki są idealnym zamiennikiem wieprzowiny.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17638
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6697
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17638
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6697
Składniki
Grzyby kroimy w paski. Por w piórka. Marchewki, seler, pietruszkę w kostkę. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Zalewamy wrzątkiem wymieszanym z przyprawą. Dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski. Dolewamy 1 litr wrzątku, dodajemy koncentrat pomidorowy, gotujemy 15 minut. Pod koniec wsypujemy majeranek, mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.