Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te grzyby są przeurocze. Można je wykorzystywać na każdy sposób. Śmiało mogą zastąpić mięso. Boczniaki są idealnym zamiennikiem wieprzowiny.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 62
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2354
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 62
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2354
Składniki
Grzyby kroimy w paski. Por w piórka. Marchewki, seler, pietruszkę w kostkę. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Zalewamy wrzątkiem wymieszanym z przyprawą. Dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski. Dolewamy 1 litr wrzątku, dodajemy koncentrat pomidorowy, gotujemy 15 minut. Pod koniec wsypujemy majeranek, mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.