Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te grzyby są przeurocze. Można je wykorzystywać na każdy sposób. Śmiało mogą zastąpić mięso. Boczniaki są idealnym zamiennikiem wieprzowiny.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 338
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2612
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 338
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2612
Składniki
Grzyby kroimy w paski. Por w piórka. Marchewki, seler, pietruszkę w kostkę. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Zalewamy wrzątkiem wymieszanym z przyprawą. Dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski. Dolewamy 1 litr wrzątku, dodajemy koncentrat pomidorowy, gotujemy 15 minut. Pod koniec wsypujemy majeranek, mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.