Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa z kalarepowym spaghetti w białym winie, gotowa w ok. 20 minut. Pyszna odżywcza zupa ma tylko około 400 kcal. Kalarepa to skarbnica witamin i luteiny.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 133
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2462
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 383
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 133
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2462
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 383
Składniki
Obrane kalarepy pokroić spiralną krajalnicą w cienki makaron. Cebulę pokroić w kostkę. Olej rozgrzać w saganku i dusić na nim cebulę przez 2 minuty. Zalać białym winem i bulionem, zagotować. Dodać makaron z kalarepy, gotować 3-4 minuty. Wlać śmietanę, zagotować, przyprawić sokiem z limonki, solą, pieprzem cytrynowym. Zupę rozlać na talerze, posypać koperkiem i kawałkami ryby.