Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa z kalarepowym spaghetti w białym winie, gotowa w ok. 20 minut. Pyszna odżywcza zupa ma tylko około 400 kcal. Kalarepa to skarbnica witamin i luteiny.
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 119
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 675
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 74
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 824
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 356
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 119
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 675
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 74
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 824
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 356
Składniki
Obrane kalarepy pokroić spiralną krajalnicą w cienki makaron. Cebulę pokroić w kostkę. Olej rozgrzać w saganku i dusić na nim cebulę przez 2 minuty. Zalać białym winem i bulionem, zagotować. Dodać makaron z kalarepy, gotować 3-4 minuty. Wlać śmietanę, zagotować, przyprawić sokiem z limonki, solą, pieprzem cytrynowym. Zupę rozlać na talerze, posypać koperkiem i kawałkami ryby.