Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa z kalarepowym spaghetti w białym winie, gotowa w ok. 20 minut. Pyszna odżywcza zupa ma tylko około 400 kcal. Kalarepa to skarbnica witamin i luteiny.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256094
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2949
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256094
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2949
Składniki
Obrane kalarepy pokroić spiralną krajalnicą w cienki makaron. Cebulę pokroić w kostkę. Olej rozgrzać w saganku i dusić na nim cebulę przez 2 minuty. Zalać białym winem i bulionem, zagotować. Dodać makaron z kalarepy, gotować 3-4 minuty. Wlać śmietanę, zagotować, przyprawić sokiem z limonki, solą, pieprzem cytrynowym. Zupę rozlać na talerze, posypać koperkiem i kawałkami ryby.