Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa z kalarepowym spaghetti w białym winie, gotowa w ok. 20 minut. Pyszna odżywcza zupa ma tylko około 400 kcal. Kalarepa to skarbnica witamin i luteiny.
Krokiety z kurczakiem i warzywami
Odsłon: 118
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 197
Krokiety z kurczakiem i warzywami
Odsłon: 118
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 197
Składniki
Obrane kalarepy pokroić spiralną krajalnicą w cienki makaron. Cebulę pokroić w kostkę. Olej rozgrzać w saganku i dusić na nim cebulę przez 2 minuty. Zalać białym winem i bulionem, zagotować. Dodać makaron z kalarepy, gotować 3-4 minuty. Wlać śmietanę, zagotować, przyprawić sokiem z limonki, solą, pieprzem cytrynowym. Zupę rozlać na talerze, posypać koperkiem i kawałkami ryby.