Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, prosta w przygotowaniu, lekka zupka, którą urozmaiciłam odrobiną śmietany i żółtego sera. :)
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 42
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 51
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 53
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 32
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 42
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 51
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 53
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 32
Składniki
Wodę wlać do garnka. Dodać bulion oraz umyte mięso wołowe. Gotować.
W tym czasie umyć buraczki wraz z liśćmi, wysuszyć. Buraczki obrać i pokroić na plasterki. Liście wraz z łodyżkami pokroić. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć warzywa. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę do buraczków. Następnie dodać je do gotującego się bulionu i dalej gotować.
Do garnka dodać sok z buraka oraz ocet winny. Całość wymieszać i gotować jeszcze ok 20 minut.
Zupę podawać z dodatkiem śmietany, startego sera żółtego oraz szczypiorku. Smacznego! :)