Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, prosta w przygotowaniu, lekka zupka, którą urozmaiciłam odrobiną śmietany i żółtego sera. :)
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2489
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 455
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 854
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 455
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2489
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 455
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 854
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 455
Składniki
Wodę wlać do garnka. Dodać bulion oraz umyte mięso wołowe. Gotować.
W tym czasie umyć buraczki wraz z liśćmi, wysuszyć. Buraczki obrać i pokroić na plasterki. Liście wraz z łodyżkami pokroić. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć warzywa. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę do buraczków. Następnie dodać je do gotującego się bulionu i dalej gotować.
Do garnka dodać sok z buraka oraz ocet winny. Całość wymieszać i gotować jeszcze ok 20 minut.
Zupę podawać z dodatkiem śmietany, startego sera żółtego oraz szczypiorku. Smacznego! :)