Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, prosta w przygotowaniu, lekka zupka, którą urozmaiciłam odrobiną śmietany i żółtego sera. :)
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5760
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1124
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 239
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5760
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1124
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 239
Składniki
Wodę wlać do garnka. Dodać bulion oraz umyte mięso wołowe. Gotować.
W tym czasie umyć buraczki wraz z liśćmi, wysuszyć. Buraczki obrać i pokroić na plasterki. Liście wraz z łodyżkami pokroić. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć warzywa. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę do buraczków. Następnie dodać je do gotującego się bulionu i dalej gotować.
Do garnka dodać sok z buraka oraz ocet winny. Całość wymieszać i gotować jeszcze ok 20 minut.
Zupę podawać z dodatkiem śmietany, startego sera żółtego oraz szczypiorku. Smacznego! :)