Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki dodaniu świeżego ogórka zupa zyskuje na oryginalności i świeżości.
Kremowy sernik czekoladowy na zimno zachwyci każdego czekoladomaniaka. Do jeg...
Odsłon: 594
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 140
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 535
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 6606
Kremowy sernik czekoladowy na zimno zachwyci każdego czekoladomaniaka. Do jeg...
Odsłon: 594
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 140
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 535
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 6606
Składniki
Bulion zagotuj. Dodaj liście i ziele. Marchew zetrzyj na tarce. Dodaj do wywaru. Botwinkę posiekaj. Dodaj do zupy posiekane łodyżki (bez liści.) Wlej ocet (ja dałam 2 łyżki). Gotuj przez ok. 20 minut. Dołóż obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Ogórki obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Do zupy dołóż ogórki i posiekane liście botwiny. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Zabiel śmietaną. Dopraw do smaku. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.