Do góry

Zupy Przepis na:

Botwina ze świeżym ogórkiem

Przepis dnia 2017-06-12
Botwina ze świeżym ogórkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3559

Dodano:

Odsłon: 2845

Dzięki dodaniu świeżego ogórka zupa zyskuje na oryginalności i świeżości.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bulion zagotuj. Dodaj liście i ziele. Marchew zetrzyj na tarce. Dodaj do wywaru. Botwinkę posiekaj. Dodaj do zupy posiekane łodyżki (bez liści.) Wlej ocet (ja dałam 2 łyżki). Gotuj przez ok. 20 minut. Dołóż obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Ogórki obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Do zupy dołóż ogórki i posiekane liście botwiny. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Zabiel śmietaną. Dopraw do smaku. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Obserwator 06 czerwca 2017 Z ogórkiem jeszcze nie jadłem. Uwielbiam botwinę, Twoja wygląda pięknie :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń