Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki dodaniu świeżego ogórka zupa zyskuje na oryginalności i świeżości.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 978
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4253
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 573
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 938
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3872
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 788
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 978
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4253
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 573
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 938
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3872
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 788
Składniki
Bulion zagotuj. Dodaj liście i ziele. Marchew zetrzyj na tarce. Dodaj do wywaru. Botwinkę posiekaj. Dodaj do zupy posiekane łodyżki (bez liści.) Wlej ocet (ja dałam 2 łyżki). Gotuj przez ok. 20 minut. Dołóż obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Ogórki obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Do zupy dołóż ogórki i posiekane liście botwiny. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Zabiel śmietaną. Dopraw do smaku. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.