Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z botwiny to pyszna, zupa buraczkowa na wiosnę. Botwinka z młodymi ziemniakami i koperkiem to świetny pomysł na obiad.
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 37
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 32
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 74
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 258
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 37
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 32
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 74
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 258
Składniki
Przygotowanie zupy zaczynamy od dokładnego umycia botwiny z resztek piachu oraz przygotowanie bulionu warzywnego.
Ziemniaki kroimy w kosteczkę a marchewkę w półplasterki. W garnku rozgrzewamy olej z masłem i podsmażamy pokrojone warzywa przez około 10 minut.
W międzyczasie kroimy oczyszczoną botwinę. Łodygi i liście siekamy a buraczki obieramy i kroimy w kostkę. Siekamy też drobno pęczek koperku.
Poszatkowaną botwinę i koperek wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy cukier, sól, pieprz, sok z cytryny i śmietankę wymieszaną z mąką. Gotujemy na małym ogniu przez 25 minut. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo. Gotowe… Smacznego!!!