Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z botwiny to pyszna, zupa buraczkowa na wiosnę. Botwinka z młodymi ziemniakami i koperkiem to świetny pomysł na obiad.
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 53
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 176
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 58
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 301
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 53
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 176
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 58
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 301
Składniki
Przygotowanie zupy zaczynamy od dokładnego umycia botwiny z resztek piachu oraz przygotowanie bulionu warzywnego.
Ziemniaki kroimy w kosteczkę a marchewkę w półplasterki. W garnku rozgrzewamy olej z masłem i podsmażamy pokrojone warzywa przez około 10 minut.
W międzyczasie kroimy oczyszczoną botwinę. Łodygi i liście siekamy a buraczki obieramy i kroimy w kostkę. Siekamy też drobno pęczek koperku.
Poszatkowaną botwinę i koperek wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy cukier, sól, pieprz, sok z cytryny i śmietankę wymieszaną z mąką. Gotujemy na małym ogniu przez 25 minut. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo. Gotowe… Smacznego!!!