Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z botwiny to pyszna, zupa buraczkowa na wiosnę. Botwinka z młodymi ziemniakami i koperkiem to świetny pomysł na obiad.
lekki jak chmurka, łatwy, pyszny i szybki w przygotowaniu -sernik idealny :-)
Odsłon: 92018
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1343
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 91
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4415
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 142
lekki jak chmurka, łatwy, pyszny i szybki w przygotowaniu -sernik idealny :-)
Odsłon: 92018
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1343
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 91
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4415
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 142
Składniki
Przygotowanie zupy zaczynamy od dokładnego umycia botwiny z resztek piachu oraz przygotowanie bulionu warzywnego.
Ziemniaki kroimy w kosteczkę a marchewkę w półplasterki. W garnku rozgrzewamy olej z masłem i podsmażamy pokrojone warzywa przez około 10 minut.
W międzyczasie kroimy oczyszczoną botwinę. Łodygi i liście siekamy a buraczki obieramy i kroimy w kostkę. Siekamy też drobno pęczek koperku.
Poszatkowaną botwinę i koperek wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy cukier, sól, pieprz, sok z cytryny i śmietankę wymieszaną z mąką. Gotujemy na małym ogniu przez 25 minut. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo. Gotowe… Smacznego!!!