Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z botwiny to pyszna, zupa buraczkowa na wiosnę. Botwinka z młodymi ziemniakami i koperkiem to świetny pomysł na obiad.
Przygotowanie zupy zaczynamy od dokładnego umycia botwiny z resztek piachu oraz przygotowanie bulionu warzywnego.
Ziemniaki kroimy w kosteczkę a marchewkę w półplasterki.
W garnku rozgrzewamy olej z masłem i podsmażamy pokrojone warzywa przez około 10 minut.
W międzyczasie kroimy oczyszczoną botwinę. Łodygi i liście siekamy a buraczki obieramy i kroimy w kostkę.
Siekamy też drobno pęczek koperku.
Poszatkowaną botwinę i koperek wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy cukier, sól, pieprz, sok z cytryny i śmietankę wymieszaną z mąką.
Gotujemy na małym ogniu przez 25 minut. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.
Gotowe… Smacznego!!!
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4105
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 40
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 54
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 108
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1107
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4105
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 40
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 54
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 108
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1107
Składniki
Przygotowanie zupy zaczynamy od dokładnego umycia botwiny z resztek piachu oraz przygotowanie bulionu warzywnego.
Ziemniaki kroimy w kosteczkę a marchewkę w półplasterki. W garnku rozgrzewamy olej z masłem i podsmażamy pokrojone warzywa przez około 10 minut.
W międzyczasie kroimy oczyszczoną botwinę. Łodygi i liście siekamy a buraczki obieramy i kroimy w kostkę. Siekamy też drobno pęczek koperku.
Poszatkowaną botwinę i koperek wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy cukier, sól, pieprz, sok z cytryny i śmietankę wymieszaną z mąką. Gotujemy na małym ogniu przez 25 minut. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo. Gotowe… Smacznego!!!
Przepisy Zupy
Zupy
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zupy
Zupa krem z zielonego ogórka
Zupy
Orientalna zupa z krewetkami
Zupy
Kartoflanka z ciecierzycą
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zachęcam do odwiedzenia mojego bloga po przepis na flaczki których zapewne je...
Odsłon: 53
Zupa krem z zielonego ogórka
Latem, kiedy termometry pokazują coraz wyższe temperatury nabieramy ochoty na...
Odsłon: 163