Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znana wiosenna zupa. A le tym razem wzbogacona o bób żeberka.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 83
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 396
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 162
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 156
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 83
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 396
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 162
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 156
Składniki
Obrałem i ugotowałem bób. Włoszczyznę dokładnie opłukałem i obrałem. Warzywa pokroiłem na plasterki. Botwinkę pokroiłem na niewielkie kawałki. Żeberka pokroiłem, zalałem wodą, dodałem listek laurowy i ziele angielskie, gotowałem do uzyskania mięsnego wywaru. Do wywaru dodałem pokrojoną włoszczyznę i gotowałem ok. 10 minut. Dodałem sok z buraków, pokrojone łodyżki botwiny i 2 łyżki octu, gotowałem kolejne 10 minut. Dodałem liście botwinki, zamieszałem i moment podgotowałem. Zdjąłem z ognia, doprawiłem do smaku solą i pieprzem, dodałem szczyptę cukru, pozostały ocet i masło. Wlałem śmietanę /zahartowaną/, dodałem zmiażdżony czosnek i zielony koperek. Na koniec dodałem ugotowany bób.