Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znana wiosenna zupa. A le tym razem wzbogacona o bób żeberka.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 16
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 38
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 16
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 38
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Obrałem i ugotowałem bób. Włoszczyznę dokładnie opłukałem i obrałem. Warzywa pokroiłem na plasterki. Botwinkę pokroiłem na niewielkie kawałki. Żeberka pokroiłem, zalałem wodą, dodałem listek laurowy i ziele angielskie, gotowałem do uzyskania mięsnego wywaru. Do wywaru dodałem pokrojoną włoszczyznę i gotowałem ok. 10 minut. Dodałem sok z buraków, pokrojone łodyżki botwiny i 2 łyżki octu, gotowałem kolejne 10 minut. Dodałem liście botwinki, zamieszałem i moment podgotowałem. Zdjąłem z ognia, doprawiłem do smaku solą i pieprzem, dodałem szczyptę cukru, pozostały ocet i masło. Wlałem śmietanę /zahartowaną/, dodałem zmiażdżony czosnek i zielony koperek. Na koniec dodałem ugotowany bób.