Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku po raz pierwszy mogę cieszyć się skarbami natury z własnego ogródka. Bez konserwantów sztucznych nawozów. Wszystko to co najcenniejsze z natury.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1691
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 138
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 207
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 540
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 276
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1691
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 138
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 207
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 540
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 276
Składniki
Botwinkę dokładnie myjemy i osuszamy. Buraczki kroimy w drobną kostkę, liście botwinki wraz z łodygami siekamy drobno. Do wywaru wrzucamy pokrojone buraki, pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę i seler. Gotujemy do miękkości. Następnie wrzucamy liść laurowy, majeranek i kostkę bulionową. Gdy wszystko chwilkę się pogotuje wrzucamy posiekane liście botwinki wraz z łodygami. Po ok 20 min doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem oraz ocet ( ilość w zależności od upodobań). Na koniec dodajemy śmietanę ja osobiście używam 12%. Zagotować i gotowe.