Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku po raz pierwszy mogę cieszyć się skarbami natury z własnego ogródka. Bez konserwantów sztucznych nawozów. Wszystko to co najcenniejsze z natury.
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 946
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 301
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 417
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 270
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 946
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 301
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 417
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 270
Składniki
Botwinkę dokładnie myjemy i osuszamy. Buraczki kroimy w drobną kostkę, liście botwinki wraz z łodygami siekamy drobno. Do wywaru wrzucamy pokrojone buraki, pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę i seler. Gotujemy do miękkości. Następnie wrzucamy liść laurowy, majeranek i kostkę bulionową. Gdy wszystko chwilkę się pogotuje wrzucamy posiekane liście botwinki wraz z łodygami. Po ok 20 min doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem oraz ocet ( ilość w zależności od upodobań). Na koniec dodajemy śmietanę ja osobiście używam 12%. Zagotować i gotowe.