Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to przypomina naszą klasyczną pomidorową podaną z ryżem.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Składniki
Mięso myjemy. Pietruszkę obieramy i kroimy w talarki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy ryż i cebulę. Ryż zalewamy 1,5-2 litrami wrzątku, wkładamy mięso, pomidory oraz pietruszkę. Gotujemy na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Wyjmujemy mięso, oddzielone od kości ponownie wkładamy do garnka. Dodajemy przyprawy i ewentualnie sok z cytryny. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.