Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiad wcześniej ponieważ mam wywiadówkę, więc trzeba zjeść i się ogarnąć ????.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13674
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2884
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1186
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13674
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2884
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1186
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte porcje rosołowe z gęsi ( mam swoje ) oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki lub solą i gotować do miękkości ziemniaków.
Jak już ziemniaki są miękkie dodać małe koszyczki brokuła, ziela angielskie oraz liść laurowy i gotować na wolnym ogniu do miękkości brokuła.
Gdy brokuł jest już wystarczająco miękki dodać śmietanę rozprowadzoną z wywarem od zupy.
Na koniec dodać natkę pietruszki i zagotować.
Powiem wam że zupka wyszła pyszna na tej gęsi.