Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiad wcześniej ponieważ mam wywiadówkę, więc trzeba zjeść i się ogarnąć ????.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47630
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165260
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 341
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47630
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165260
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 341
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte porcje rosołowe z gęsi ( mam swoje ) oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki lub solą i gotować do miękkości ziemniaków.
Jak już ziemniaki są miękkie dodać małe koszyczki brokuła, ziela angielskie oraz liść laurowy i gotować na wolnym ogniu do miękkości brokuła.
Gdy brokuł jest już wystarczająco miękki dodać śmietanę rozprowadzoną z wywarem od zupy.
Na koniec dodać natkę pietruszki i zagotować.
Powiem wam że zupka wyszła pyszna na tej gęsi.