Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 114
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 193
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 1203
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 114
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 193
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 1203
Składniki
Cebulę obrać opalić na kuchence gazowej lub w piekarniku. Seler, pietruszkę, marchew obrać i pokroić na mniejsze części. Czosnek obrać.<br /><br /> <br /><br /> W garnku ułożyć wszystkie warzywa oraz przyprawy. Wlać 2 litry wody. Zagotować i gotować na najmniejszym ogniu przez ok. 2 godzin do miękkości warzyw.<br /><br /> <br /><br /> Gotowy bulion odcedzić i gotowe. :) Bulion można wykorzystać od razu, zamrozić lub przechowywać w lodówce przez ok. 2 tygodniu w wyparzonych słoikach.