Do góry

Zupy Przepis na:

Bulion warzywny

Bulion warzywny

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 8289

Dodano:

Odsłon: 2654

Bulion warzywny
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać opalić na kuchence gazowej lub w piekarniku. Seler, pietruszkę, marchew obrać i pokroić na mniejsze części. Czosnek obrać.<br /><br />
    <br /><br />
    W garnku ułożyć wszystkie warzywa oraz przyprawy. Wlać 2 litry wody. Zagotować i gotować na najmniejszym ogniu przez ok. 2 godzin do miękkości warzyw.<br /><br />
    <br /><br />
    Gotowy bulion odcedzić i gotowe. :) Bulion można wykorzystać od razu, zamrozić lub przechowywać w lodówce przez ok. 2 tygodniu w wyparzonych słoikach.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń