Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Caldo Verde - prosta, szybka zupa, która przeniesie cię na obiad do Portugalii.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i przesmaż 2-3 minuty posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i przesmaż jeszcze chwilę.
Przełóż wszystko do garnka i zalej bulionem. Dodaj w całości, obraną z białej błonki/skórki kiełbasę Chorizo i 3 listki laurowe. Zagotuj i gotuj aż ziemniaki będą miękkie.
Wyjmij listki laurowe i kiełbasę. Dopraw do smaku papryczką chili, pieprzem, solą i zmiksuj na gładki krem.
Dodaj poszatkowaną kapustę włoską i pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo. Zagotuj i gotuj ok. 10 minut.
Kiedy kapusta zmięknie, serwuj zupę. Polej odrobiną oliwy z oliwek i posyp świeżą natką pietruszki. Paluchy Grissini – opcjonalnie możesz zaserwować jako dodatek.