Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Caldo Verde - prosta, szybka zupa, która przeniesie cię na obiad do Portugalii.
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 468
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 2870
Najlepsza sałatka na Andrzejki z pieczarkami marynowanymi, idealna również na...
Odsłon: 919
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 468
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 2870
Najlepsza sałatka na Andrzejki z pieczarkami marynowanymi, idealna również na...
Odsłon: 919
Składniki
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i przesmaż 2-3 minuty posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i przesmaż jeszcze chwilę.
Przełóż wszystko do garnka i zalej bulionem. Dodaj w całości, obraną z białej błonki/skórki kiełbasę Chorizo i 3 listki laurowe. Zagotuj i gotuj aż ziemniaki będą miękkie.
Wyjmij listki laurowe i kiełbasę. Dopraw do smaku papryczką chili, pieprzem, solą i zmiksuj na gładki krem.
Dodaj poszatkowaną kapustę włoską i pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo. Zagotuj i gotuj ok. 10 minut.
Kiedy kapusta zmięknie, serwuj zupę. Polej odrobiną oliwy z oliwek i posyp świeżą natką pietruszki. Paluchy Grissini – opcjonalnie możesz zaserwować jako dodatek.