Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Caldo Verde - prosta, szybka zupa, która przeniesie cię na obiad do Portugalii.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2555
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3185
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102045
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6433
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2555
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3185
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102045
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6433
Składniki
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i przesmaż 2-3 minuty posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i przesmaż jeszcze chwilę.
Przełóż wszystko do garnka i zalej bulionem. Dodaj w całości, obraną z białej błonki/skórki kiełbasę Chorizo i 3 listki laurowe. Zagotuj i gotuj aż ziemniaki będą miękkie.
Wyjmij listki laurowe i kiełbasę. Dopraw do smaku papryczką chili, pieprzem, solą i zmiksuj na gładki krem.
Dodaj poszatkowaną kapustę włoską i pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo. Zagotuj i gotuj ok. 10 minut.
Kiedy kapusta zmięknie, serwuj zupę. Polej odrobiną oliwy z oliwek i posyp świeżą natką pietruszki. Paluchy Grissini – opcjonalnie możesz zaserwować jako dodatek.