Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Caldo Verde - prosta, szybka zupa, która przeniesie cię na obiad do Portugalii.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416562
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416562
Składniki
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i przesmaż 2-3 minuty posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i przesmaż jeszcze chwilę.
Przełóż wszystko do garnka i zalej bulionem. Dodaj w całości, obraną z białej błonki/skórki kiełbasę Chorizo i 3 listki laurowe. Zagotuj i gotuj aż ziemniaki będą miękkie.
Wyjmij listki laurowe i kiełbasę. Dopraw do smaku papryczką chili, pieprzem, solą i zmiksuj na gładki krem.
Dodaj poszatkowaną kapustę włoską i pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo. Zagotuj i gotuj ok. 10 minut.
Kiedy kapusta zmięknie, serwuj zupę. Polej odrobiną oliwy z oliwek i posyp świeżą natką pietruszki. Paluchy Grissini – opcjonalnie możesz zaserwować jako dodatek.