Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Caldo Verde - prosta, szybka zupa, która przeniesie cię na obiad do Portugalii.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i przesmaż 2-3 minuty posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i przesmaż jeszcze chwilę.
Przełóż wszystko do garnka i zalej bulionem. Dodaj w całości, obraną z białej błonki/skórki kiełbasę Chorizo i 3 listki laurowe. Zagotuj i gotuj aż ziemniaki będą miękkie.
Wyjmij listki laurowe i kiełbasę. Dopraw do smaku papryczką chili, pieprzem, solą i zmiksuj na gładki krem.
Dodaj poszatkowaną kapustę włoską i pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo. Zagotuj i gotuj ok. 10 minut.
Kiedy kapusta zmięknie, serwuj zupę. Polej odrobiną oliwy z oliwek i posyp świeżą natką pietruszki. Paluchy Grissini – opcjonalnie możesz zaserwować jako dodatek.