Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Caldo verde czyli zielona zupa. W oryginalne podawana jest z czarna kapustą, jednak Ewa Wachowicz zamiast niej, użyła polskiego jarmużu.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1267
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 461
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3429
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1027
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1267
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 461
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3429
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1027
Składniki
W garnku rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli dodać posiekany czosnek i podsmażać przez chwilę.
Dorzucić ziemniaki pokrojone w kostkę. Zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i gotować do miękkości.
Chorizo pokroić w plastry, a plastry na mniejsze kawałki. Usmażyć na oleju.
Do zupy wrzucić poszarpane liście jarmużu (bez twardych części). Wymieszać. Dodać kiełbasę wraz z tłuszczem. Zaprawić przecierem pomidorowym.
Na talerzu udekorować natką pietruszki.