Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Caldo verde czyli zielona zupa. W oryginalne podawana jest z czarna kapustą, jednak Ewa Wachowicz zamiast niej, użyła polskiego jarmużu.
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 188
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1735
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 352
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 188
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1735
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 352
Składniki
W garnku rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli dodać posiekany czosnek i podsmażać przez chwilę.
Dorzucić ziemniaki pokrojone w kostkę. Zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i gotować do miękkości.
Chorizo pokroić w plastry, a plastry na mniejsze kawałki. Usmażyć na oleju.
Do zupy wrzucić poszarpane liście jarmużu (bez twardych części). Wymieszać. Dodać kiełbasę wraz z tłuszczem. Zaprawić przecierem pomidorowym.
Na talerzu udekorować natką pietruszki.