Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Caldo verde czyli zielona zupa. W oryginalne podawana jest z czarna kapustą, jednak Ewa Wachowicz zamiast niej, użyła polskiego jarmużu.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 248
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1073
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 248
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1073
Składniki
W garnku rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli dodać posiekany czosnek i podsmażać przez chwilę.
Dorzucić ziemniaki pokrojone w kostkę. Zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i gotować do miękkości.
Chorizo pokroić w plastry, a plastry na mniejsze kawałki. Usmażyć na oleju.
Do zupy wrzucić poszarpane liście jarmużu (bez twardych części). Wymieszać. Dodać kiełbasę wraz z tłuszczem. Zaprawić przecierem pomidorowym.
Na talerzu udekorować natką pietruszki.