Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno powiedzieć, czy to jeszcze zupa, czy już gulasz. Oryginalny przepis pochodzi z Gruzji. Mój przepis dostosowany jest do naszych warunków. Jest bardzo gęsta, treściwa o wyrazistym smaku. Najlepiej podawać w miseczkach, żeby była jak najdłużej gorąca. Należy popijać czerwonym winem.
Zabrzmi to nieskromnie, ale uwielbiam fasolkę po bretońsku według mojego prze...
Odsłon: 14198
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 111
Pyszna przekąska na grilla, która świetnie sprawdzi się także na kolację czy...
Odsłon: 334
Stek z antrykotu to danie, które króluje na specjalne okazje, ale nie tylko....
Odsłon: 2337
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 291
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 111
Pyszna przekąska na grilla, która świetnie sprawdzi się także na kolację czy...
Odsłon: 334
Stek z antrykotu to danie, które króluje na specjalne okazje, ale nie tylko....
Odsłon: 2337
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 291
Składniki
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso dokładnie umyć, pokroić na małe kawałki. Ułożyć na talerzu, posolić i pozostawić w lodówce na ok 20 min. Obraną cebulę i pokrojoną w kostkę zeszklić razem czosnkiem pokrojonym też w kostkę na oleju rzepakowym. Dodawać stopniowo mięso. Smażyć, mieszać aż mięso straci surowość. Dodać marchewkę, pietruszkę i selera starte na tarce na grubych oczkach. Zalać wrzątkiem ok 2 l. Gotować na wolnym ogniu ok 60 min. Od czasu do czasu pomieszać. Dodać pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i pokrojone w kostkę, pozbawione gniazda nasiennych papryki. Jedynie papryczkę chili pokroić z nasionami. Dodać jabłka, obrane i pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone w kostkę. Gotować cały czas na wolnym ogniu ok 30 min. Jeśli jest taka potrzeba dodać wrzątku. Dodać przyprawy. Sól do smaku. Zagęścić mąką migdałową, płatkami migdałowymi i ugotowanym ryżem. Jeszcze raz doprowadzić do zagotowania i rozlewać/rozkładać do miseczek. Oprószyć obficie posiekaną natką pietruszki. Danie podawać z lampką czerwonego wina. Smacznego.
Przepisy Zupy
Zupy
Rosół z jajkami po gruzińsku
Zupy
Kartoflanka
Zupy
Zupa krem z białych szparagów z koperkiem
Zupy
Zupa naleśnikowa
Rosół z jajkami po gruzińsku
Co oczywiste, tradycyjny polski rosół jest bezapelacyjnym królem wszystkich z...
Odsłon: 1807
Kartoflanka
Moja dzisiejsza kartoflanka jest smaczna, prosta w przygotowaniu i trochę inn...
Odsłon: 984